Spring naar content
eten
Home » Blogs » eten » 5x Wereldkeuken in Breda

5x Wereldkeuken in Breda

Wil je lekker uit eten in Breda tijdens jouw dagje uit? In Breda zijn er veel verschillende interessante keukens die je kunt proberen. Heb je bijvoorbeeld zin om Italiaans, Spaans, of Indonesisch te eten? Wij vertellen jou welke plekken het waard zijn om naartoe te gaan. Hieronder vind je een lijst van 5x wereldkeuken in Breda.

1. Turks Restaurant Lades
Lades is een Turks Restaurant aan de Oude Vest in Breda. In dit restaurant ervaar je de authentieke Turkse keuken en gastvrijheid. Een klein stukje Turkije in hartje Breda. De kaart van Lades is vrij uitgebreid maar niet al te ingewikkeld. Koude en warme voorgerechten, pan-, grill- en stoofgerechten, enkele pizza’s, vis- en vegetarische gerechten en ook met kinderen is rekening gehouden. Voor meer informatie ga naar www.restaurantlades.nl

2. Il Bandito

Bij Italiaans restaurant Il Bandito serveren ze met veel enthousiasme traditionele pasta’s, salades en broodjes. Maar waar dit restaurant vooral om bekend staat, zijn hun Italiaanse pizza’s die uit een zelfgebouwde en houtgestookte steenoven komen. Chef Pizzaiolo Stefano gebruikt enkel hout van fruitbomen, wat de pizza’s hun unieke en overheerlijke smaak meegeeft. Ga voor de beste pizza’s van Breda naar http://www.ilbandito.nl!

3. F.E.B.O Tapas
Nee we hebben het hier niet over frituur, FEBO Tapas in Breda bestaat al sinds 1976 en is opgericht door Spanjaarden die in de jaren zestig en zeventig naar Nederland kwamen. Geniet hier van de Spaanse gezelligheid onder het genot van tapas en drankjes! Ze hebben hier van alles: Van Spaanse hammen en verse calamares tot tapas met vlees, vis en groenten. Natuurlijk mag huisgemaakte sangria niet ontbreken. Om te reserveren ga naar https://www.thefork.nl/

4. Restaurant Kabul
Restaurant Kabul heeft een relatief onbekende keuken: Het is namelijk een Afghaans restaurant. Wat houd de Afghaanse keuken dan precies in? Naast de heerlijke rijstgerechten zijn de veelzijdige curry’s en barbecue spiesen kenmerkend voor de Afghaanse keuken. Vers gebakken ambachtelijk brood uit de tandoor oven is hierbij onmisbaar. Ook kent de Afghaanse keuken veel vegetarische gerechten. De gerechten zijn heerlijk gekruid en staan garant voor een ware beleving voor de smaakpapillen. Leuk om een keer te proberen dus! Kijk voor meer informatie op http://www.restaurantkabul.nl

5. Bali James
Bali James is een Indonesisch restaurant dat al sinds 1978 in Breda zit.  Alles bij Bali James is ambachtelijk bereid met authentieke verse kruiden en ingrediënten. Dit is zeer arbeidsintensief, maar een absolute toevoeging voor de smaakbeleving. Verder staat het restaurant vooral bekend om de rijsttafels. Deze rijsttafels zijn samengesteld om een grote variëteit aan smaken in volle harmonie bij elkaar te brengen. De rijsttafel is een combinatie van rijstschotels en bijgerechten en is ontstaan in Nederlands-Indië.  Meer weten? ga naar https://restaurantbali.com

Wil je meer zoals 5x wereldkeuken in Breda lezen? Bekijk dan onze restaurants in Breda pagina! Lijkt het je leuk om een fietsend of wandelend Breda te verkennen? Bekijk dan onze rondleidingen in Breda!

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken