Spring naar content
slapen
Home » Blogs » slapen » 5x de gezelligste B&B’s van Breda

5x de gezelligste B&B’s van Breda

Er zijn veel plekken waar je kunt overnachten in Breda. Ligt jouw voorkeur bij een Bed & Breakfast maar kan je niet kiezen? Wij hebben voor jou 5x de knuste B&B’s van Breda op een rijtje gezet. Je kan kiezen voor luxe kamers, een charmant hoekhuis, een oude klooster en nog meer! Bekijk onze lijst hieronder:


1. Stadslogement Breda

Overnachten in het Stadslogement Breda is een verrijking van jouw bezoek aan Breda. Gelegen aan het rustige Wilhelminapark, op loopafstand van het centrum, biedt het Stadslogement twee luxe kamers aan; de Loft en de Vide. Beide kamers hebben toegang tot buiten, de Loft geeft toegang tot het dakterras en de Vide tot de prachtige tuin. Wij zouden wel weten waar we ons ontbijt geserveerd willen hebben! Deze heerlijke plek in de Paul Windhausenweg, waar ook de Poolse Tank te bezichtigen is, zit vaak volgeboekt, dus van tevoren reserveren is een must. Meer info op https://stadslogementbreda.nl/kamers/

2. B&B Ut Hoeveneind
Op een rustig plekje net buiten Breda ligt B&B Ut Hoeveneind. In dit vooroorlogse huisje dat is omgetoverd tot een moderne B&B vol comfort, zit je erg fijn! De natuur is namelijk erg dichtbij, want de B&B ligt aan de rand van het bos. Eigenaren Marco en Bianca brouwen hun eigen bier en laten dit graag proeven aan de liefhebbers! Voor hulp en advies kan je altijd bij hun terecht, ze wonen namelijk maar 4 km van het huisje vandaan. Meer info vind je op https://uthoeveneind.nl/

3. Lieu de Ruse
Lieu de Ruse is een plek waar je het Bourgondische en gastvrije karakter van de stad Breda zeker gaat ervaren. De kleurrijke eigenaresse Maria en haar man Frans zijn levensgenieters en dat straalt ervan af in hun bijzondere huis. Deze kunstliefhebbers hebben hun tuin omgetoverd tot beeldentuin, waar de bezoekers rustig kunnen vertoeven tijdens hun verblijf. De twee aangeboden kamers zijn erg sfeervol en er is ook een studio voor langer verblijf, ideaal voor de zakelijke reiziger. Lees meer over Lieu de Ruse!

4. Het Scheepshuys
Boutique Hotel het Scheepshuys is dan officieel misschien geen B&B, maar het geeft wel degelijk dat gevoel. De persoonlijke service en prioriteit om gasten zich thuis te laten voelen, zorgen ervoor dat een verblijf in dit bijzondere gebouw vast en zeker een succes wordt. Het Scheepshuys biedt één- tot driepersoonkamers aan voor zowel kort als lang verblijf, en dat alles voor zeer redelijke prijzen.  Waan je even als een echte CEO in de oude directeurswoning van de HERO fabriek. Meer info op https://hetscheepshuys.nl

5. Het Klooster Breda
Misschien wel de meest opvallende in dit rijtje, en eigenlijk meer herberg dan bed & breakfast, maar toch vinden wij dat deze bijzondere plek genoemd mag worden. Het Klooster Breda is een oud Kapucijnenklooster én rijksmonument met een sfeervolle kloostertuin. Slapen doe je in de voormalige verblijven van de paters en elke ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar. Op een steenworp van het centrum, maar met het gevoel dat je teruggaat in de tijd. Dit is dé plek voor gasten die niet op zoek zijn naar het normale, maar graag verblijven op bijzondere plekjes. Tip: er wordt heerlijk verse appeltaart gebakken in het klooster! Lees verder op https://www.hetkloosterbreda.nl/herberg/

Wil je meer lezen zoals 5x de knuste B&B’s van Breda, bekijk dan op onze Overnachting-blogpagina

Door onze local

Daniëlle

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken