Spring naar content
activiteiten
Home » Blogs » activiteiten » Een boottocht door Breda; beleef de stad vanaf het water

Een boottocht door Breda; beleef de stad vanaf het water

Breda kan je op verschillende manieren verkennen. Wandelend of fietsend natuurlijk, maar ook met de boot. Het centrum van Breda wordt omringd door prachtige singels die bij uitstek geschikt zijn voor een heerlijke rondvaart. Tijdens een boottocht ontdek je Breda vanuit een ander oogpunt. Het is leuk voor iedereen, dus uitermate geschikt voor een familiedag, bedrijfsuitje of vriendenweekend. Op een zonnige dag is het goed vertoeven op de Bredase wateren!

Verschillende boottochten in Breda
Er zijn meerdere manieren om een rondvaart op de Bredase singels te realiseren. Zo kan je ervoor kiezen om een boottocht te maken met een schipper en een gids uit Breda, maar zijn er voor de avonturiers onder ons ook mogelijkheden om op eigen houtje te gaan varen. Ook qua grootte van de bootjes valt er veel te kiezen; je huurt al sloepjes voor 4 personen, maar kan ook kiezen voor een BBQ-boot, een terrasboot of zelfs luxe boten die maximaal 50 personen mee kunnen nemen! Daarnaast kan je natuurlijk ook besluiten om een rondvaart in Breda helemaal anders aan te pakken, bijvoorbeeld met een kano of op een SUP-plank. Dit laatste is een populaire activiteit die is komen overwaaien uit Hawaii, Stand Up Paddling genaamd. Een goede workout die een stuk aangenamer wordt met een mooi uitzicht. Vooral voor de Bourgondiërs zijn er meer dan genoeg opties om een boottocht nóg aangenamer te maken. Ze zijn namelijk altijd uit te breiden met meerder assortimenten, denk hierbij aan lunch, high tea, borrel, tapas & barbecue. We brengen je graag in contact met partijen als Atea, BeleefBreda en Bootje Varen om de keuzestress wat te verlichten. Natuurlijk is het ook mogelijk om de fiets- en wandeltours van seeBreda te combineren met een rondvaart over de singels van de stad.

Een rondvaart door Breda in een nostalgische stoomsloep
Wil je echt een bijzondere boottocht op de singels van Breda? Overweeg dan om met ons mee te varen op de stoomsloep van schipper Matti. Nostalgisch vervoer is dé specialiteit van Matti. Naast zijn fantastische stoomboot, die hij helemaal zelf gerestaureerd heeft bij ons op STEK, laat hij ook regelmatig een mini-stoomlocomotief over dit terrein heen scheuren. Een boottocht met de hand gestookte stoomsloep is een unieke ervaring. In een gestaag tempo vaar je langs vele bezienswaardigheden in Breda, waar we aantrekkelijke anekdotes over zullen vertellen. Natuurlijk kunnen we ook zorgen voor een hapje en een drankje aan boord, zodat een tocht van 3 uur al snel aanvoelt als veel te kort! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We nemen je graag mee op boottocht over de Bredase waterwegen!

Wat is er allemaal te zien vanaf het water in Breda?
De Bredase binnenwateren stromen langs vele bezienswaardigheden en natuur. De meeste boottochten vertrekken vanuit de haven in het historische centrum van Breda. Je vaart dan direct langs het Spanjaardsgat. Daarna heb je de keuze om richting de wijk Belcrum te varen. Hier ervaar je de oude industrie van de stad of meer je aan bij Belcrum Beach en Brack voor een drankje. Indien je besluit de singels om het centrum te volgen, vaar je langs de vroegere Bierbrouwerij, de KMA met het Kasteel van Breda, de bekende Koepelgevangenis, het Valkenbergpark, de ‘Rietveld’-woningen en de Sint Anna- en de Kapucijnenkerk. Dit rondje kan je binnen één uur doen. Als je doorvaart op het water van de Mark dan kom je door de wijken Boeimeer en het Ginneken, prachtige plekken om te zien. Uiteindelijk kom je uit bij het prachtige natuurgebied het Markdal, deze groene oase wil je zeker niet missen. De sluis bij Ulvenhout vormt het keerpunt, vanaf hier draai je om en vaar je dezelfde weg terug naar het stadscentrum. Deze boottocht kan je binnen drie uur afleggen. Hoe lang de rondvaart in Breda uiteindelijk duurt, bepaal je dus zelf. Zeker is dat je de schoonheid van de Parel van het Zuiden vanaf het water goed zal zien!

De Nieuwe Mark: Grootste plannen voor de toekomst
De Gemeente Breda heeft grote plannen om in het centrum van de stad nog meer water en groen toe te laten. Daardoor zijn er extra vaarroutes mogelijk en zal er nog meer te zien vanaf de Bredase singels. Bekijk hieronder een impressie van de toekomstige plannen!

Door onze local

Sophia

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

Gewoon top Leuke tocht, fantastische gids!!! Er werd voor een leuke lunchpakket gezorgd met lekkere gerechten, prima service van seebreda!!!Doen gewoon
mark n
mark n
2023-09-17
Interessante blik op Breda De trip gaf ons een goed beeld van de bezienswaardigheden van Breda. De uitleg werd op een boeiende manier gegeven en was heel interessant.
Kathy S
Kathy S
2023-07-18
Beste bierwandeling by far! Wij hebben de bierwandeling gedaan met Joep als gids. Was super geregeld. Joep neemt de tijd om dingen te vertellen en zelfs degene die in Breda wonen hebben er nog veel van opgestoken. En natuurlijk zijn de biertjes ook lekker en komen ze met een goed verhaal. Zou het zeker aanraden als je op zoek bent naar een relaxte bezigheid in Breda!
Bart
Bart
2023-06-20
Ook voor Bredanaars! Heerlijke dag gehad. Onze gids Tino wist ons een door een mooi aaneensluitend verhaal door Breda te loodsen. Zelfs voor Bredanaars een echte aanrader.
Dirk Z
Dirk Z
2023-06-02
Fietsen door Breda; aanrader!! Hele leuke fietstour door Breda! Verrassend hoeveel bezienswaardigheden de stad heeft en de gids laat al deze plekken zien! Wij hadden ook een erg leuke en enthousiaste gids die veel wist van de historie van de stad en dit leuk kon overbrengen aan ons. Verder in de tour ook nog een aantal leuke hotspots gezien, die we zelf waarschijnlijk nooit gevonden hadden omdat we niet verder komen dan hartje centrum! Echt een aanrader!
Familie
Familie
2023-05-28
Enthusiastic tour guide and great tour route Although we all live and grew up in Breda it was really nice to hear all the info from our great tour guide Joep. Learned new stuff about our city and seen things we never seen before. Thanks again for a great tour!
Stijn B
Stijn B
2023-04-17
Leuke Bredase bierwandeling! We hebben genoten van de Bredase Bierwandeling, de bezoekjes aan de brouwerijtjes met proefbiertjes, de mooie bezienswaardigheden van Breda en de leuke en duidelijke uitleg van de gids, Joep. Geweldige middagactiviteit!
N. vdl
N. vdl
2023-03-05
Bierwandeling Met een vriendengroep de bierwandeling gedaan onder de begenadigde leiding van Tino. Mooie verhalen, leuke locaties en bijzondere lokale bieren door een kenner gepresenteerd. Voor een prima prijs ben je de hele middag zoet! Aanrader!!!
Kees B
Kees B
2022-11-20
Hadden we niet willen missen Een leuke gezellige en informatieve tocht door Breda en nabije omgeving. Een aanrader voor een ieder die de stad anders wil bekijken en helemaal als Joep de reisleider is!
Petra
Petra
2022-09-05
Een mooie en gezellige fietstour met een goede afstemming tussen fietsen en verhalen horen We hebben een informatieve en gezellige fietstour gehad in Breda. Een top gids Vooral de afwisseling tussen fietsen en verhalen horen over Breda was perfect. Ook voor jong volwassen (15-20 jaar) is dit leuk en hebben ze het als leuk en informatief ervaren.
m0nique1973
m0nique1973
2022-08-08
fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken