Spring naar content
drinken
Home » Blogs » drinken » Bourgondische Bierkelder: dé plek om bier te proeven in Breda

Bourgondische Bierkelder: dé plek om bier te proeven in Breda

Je hoeft er niet voor gestudeerd hebben om te weten dat Breda een echte bierstad is. Maar over bier valt er altijd wat te leren en dat is precies wat je op verschillende plekken in deze stad kunt doen. Zo ook in de Bourgondische Bierkelder van Bas Schampers, een verborgen parel in het centrum van de stad. In de historische kelder van de Foodhall Breda ben je aan het goede adres voor bijzondere bierproeverijen, het rijpen van je eigen bier of het ontdekken van een verborgen stukje stad tijdens één van de open dagen van de Bourgondische Bierkelder.


Kom bier proeven in de Bourgondische Bierkelder

Biersommelier, docent aan de enige echte bieropleiding van Nederland (Stibon), mede-oprichter van Biertalent en eigenaar van de Bourgondische Bierkelder, Bas is het allemaal. Aan kennis geen gebrek dus! En die kennis over bier delen is precies wat Bas maar al te graag doet. Het mooie aan bier is natuurlijk dat je pas wijzer wordt door te proeven, proeven en nog eens proeven. Een bierproeverij in de Bourgondische Bierkelder is niet alleen een unieke manier om het gezellige karakter van Breda te ervaren, je leert er ook nog eens iets van!
Check de agenda van de Bourgondische Bierkelder om jouw favoriete proeverij te boeken. Onze tips zijn de regelmatig terugkerende Bourgondische Bierproeverij, een fantastische kennismaking met gerijpte bieren, en de Orval proeverij, georganiseerd samen met chef, biersommelier en bovenal Orval-freak Arvid.

Laat je eigen bier rijpen in de Bourgondische Bierkelder
Het handelsmerk van de Bourgondische Bierkelder is (het proeven van) gerijpt bier. Producten die een (jaren)lange smaakevolutie hebben doorgemaakt, afgezonderd van licht en lucht. Je kunt je voorstellen dat een donkere kelder de perfecte plek is om bier te rijpen, met weinig licht en een koele temperatuur. Aangezien niet iedereen thuis de beschikking heeft over zo’n ruimte kan je je eigen bieren laten rijpen bij Bas. Je huurt één van de laatjes in de Bourgondische Bierkelder en haalt het bier op wanneer je denkt dat het op zijn best is. Bieren thuis laten rijpen is natuurlijk een grotere uitdaging, probeer dat goddelijke spul maar eens jaren te laten staan als het altijd binnen handbereik is!

De Bredase Bierwandeling
Een proeverij van gerijpte bieren in de Bourgondische Bierkelder is absoluut een aanrader voor de echte bierliefhebber. Een andere leuke manier om Breda en de lokale bieren te leren kennen, is onze Bredase Bierwandeling. Deze culturele kroegentocht brengt jou en je groep langs de leukste proeflokalen en brouwerij van de stad. Je proeft de meest bijzondere bieren gebrouwen op Bredaas grondgebied en onze lokale gidsen vertellen je de sterkste verhalen over Breda en de rol die bier al eeuwenlang vervult in deze échte bierstad. Onmisbaar voor iedereen die het Bourgondische karakter van Breda op een ongedwongen manier wilt ervaren. Laat je inspireren door de video hieronder en boek de bierwandeling voor jouw verblijf in Breda!

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

Gewoon top Leuke tocht, fantastische gids!!! Er werd voor een leuke lunchpakket gezorgd met lekkere gerechten, prima service van seebreda!!!Doen gewoon
mark n
mark n
2023-09-17
Interessante blik op Breda De trip gaf ons een goed beeld van de bezienswaardigheden van Breda. De uitleg werd op een boeiende manier gegeven en was heel interessant.
Kathy S
Kathy S
2023-07-18
Beste bierwandeling by far! Wij hebben de bierwandeling gedaan met Joep als gids. Was super geregeld. Joep neemt de tijd om dingen te vertellen en zelfs degene die in Breda wonen hebben er nog veel van opgestoken. En natuurlijk zijn de biertjes ook lekker en komen ze met een goed verhaal. Zou het zeker aanraden als je op zoek bent naar een relaxte bezigheid in Breda!
Bart
Bart
2023-06-20
Ook voor Bredanaars! Heerlijke dag gehad. Onze gids Tino wist ons een door een mooi aaneensluitend verhaal door Breda te loodsen. Zelfs voor Bredanaars een echte aanrader.
Dirk Z
Dirk Z
2023-06-02
Fietsen door Breda; aanrader!! Hele leuke fietstour door Breda! Verrassend hoeveel bezienswaardigheden de stad heeft en de gids laat al deze plekken zien! Wij hadden ook een erg leuke en enthousiaste gids die veel wist van de historie van de stad en dit leuk kon overbrengen aan ons. Verder in de tour ook nog een aantal leuke hotspots gezien, die we zelf waarschijnlijk nooit gevonden hadden omdat we niet verder komen dan hartje centrum! Echt een aanrader!
Familie
Familie
2023-05-28
Enthusiastic tour guide and great tour route Although we all live and grew up in Breda it was really nice to hear all the info from our great tour guide Joep. Learned new stuff about our city and seen things we never seen before. Thanks again for a great tour!
Stijn B
Stijn B
2023-04-17
Leuke Bredase bierwandeling! We hebben genoten van de Bredase Bierwandeling, de bezoekjes aan de brouwerijtjes met proefbiertjes, de mooie bezienswaardigheden van Breda en de leuke en duidelijke uitleg van de gids, Joep. Geweldige middagactiviteit!
N. vdl
N. vdl
2023-03-05
Bierwandeling Met een vriendengroep de bierwandeling gedaan onder de begenadigde leiding van Tino. Mooie verhalen, leuke locaties en bijzondere lokale bieren door een kenner gepresenteerd. Voor een prima prijs ben je de hele middag zoet! Aanrader!!!
Kees B
Kees B
2022-11-20
Hadden we niet willen missen Een leuke gezellige en informatieve tocht door Breda en nabije omgeving. Een aanrader voor een ieder die de stad anders wil bekijken en helemaal als Joep de reisleider is!
Petra
Petra
2022-09-05
Een mooie en gezellige fietstour met een goede afstemming tussen fietsen en verhalen horen We hebben een informatieve en gezellige fietstour gehad in Breda. Een top gids Vooral de afwisseling tussen fietsen en verhalen horen over Breda was perfect. Ook voor jong volwassen (15-20 jaar) is dit leuk en hebben ze het als leuk en informatief ervaren.
m0nique1973
m0nique1973
2022-08-08
fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken