Spring naar content
actueel
Home » Blogs » actueel » Breda Jazz Festival 2019

Breda Jazz Festival 2019

Van 30 mei tot en met 2 juni 2019 vormt de prachtige binnenstad van Breda voor de 49ste keer weer het decor voor Breda Jazz Festival. Dit jazzfestival bestaat al sinds 1971 en is in zijn soort het oudste en grootste jazzfestival van Europa. Jaarlijks bezoeken er ongeveer 250.000 bezoekers het Jazzfestival.

Gratis concerten
Vier dagen lang vanaf Hemelvaartsdag om 13:00 kun je genieten van gratis concerten. De optredens vinden plaats op verschillende podia in de historische binnenstad van Breda. Voor speciale binnenconcerten wordt er een toegangsprijs gevraagd (tussen de € 15,- en € 25,-), maar alle buitenconcerten zijn gratis toegankelijk. Er zijn in totaal ongeveer 17 podia en speelplaatsen in de stad.

Artiesten uit binnen- en buitenland: Programma 2019
Tijdens de eerste twintig jaar richtte Breda Jazz Festival zich vooral op oude stijl jazz, maar tegenwoordig is er een hele brede programmering en daardoor voor ieder wat wils. Een groot deel van de optredende muzikanten komt uit het buitenland, waaronder Amerika, Japan, Australië, Frankrijk en Engeland. Maar, ook lokale en regionale bands zijn dit jaar weer goed vertegenwoordigd. Het volledige programma van Breda Jazz Festival 2019 vind je hier.

Bereikbaarheid
Er zijn diverse parkeerplaatsen waar je je auto kwijt kunt rondom het centrum. In het Turfschip, De Prins en Chasséparking betaal je maximaal € 10,- voor een dag parkeren. Maar, het goedkoopst parkeer je op het Arsenaalpad terrein. Hier kost een hele dag parkeren namelijk maximaal maar € 4,-.

Voor informatie over bereikbaarheid met openbaar vervoer kun je het beste de websites van 9292 of de NS raadplegen. Vanaf station Breda wandel je in ongeveer tien minuten naar de festiviteiten in de binnenstad.

Wil je meer berichten lezen als Breda Jazz Festival 2019? Kijk dan op onze activiteiten-pagina.

Door onze local

Daniëlle

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken