Spring naar content
actueel
Home » Blogs » actueel » BredaPhoto 2020: deze fototentoonstellingen wil je echt niet missen

BredaPhoto 2020: deze fototentoonstellingen wil je echt niet missen

BredaPhoto is de grootste fototentoonstelling van de Benelux en vindt iedere twee jaar plaats in het najaar. Gedurende zeven weken tonen verschillende fototentoonstellingen het werk van zowel nationale als internationale topfotografen op aansprekende binnen- en buitenlocaties. Ook nieuw talent krijgt een podium tijdens BredaPhoto. De negende editie van BredaPhoto vindt dit jaar plaats van 9 september tot en met 25 oktober 2020.


Thema ‘the best of times, the worst of times’

BredaPhoto laat het beste van de hedendaagse fotografie zien aan de hand van een relevant thema. Dit jaar is dat thema ‘the best of times, the worst of times’. Deze titel is een quote uit de openingsalinea van het boek ´Tale of two cities’ van Charles Dickens. Het verwijst naar het kantelpunt waarin wij ons als maatschappij bevinden. En dat dit thema zo relevant zou worden in afzienbare tijd, hadden de curatoren van BredaPhoto waarschijnlijk ook niet verwacht.

Exposities ‘China Imagined’ en ‘Power to the Models’
Ondanks dat het festival dit jaar kleiner is dan gebruikelijk, zijn er toch nog veel exposities op verschillende locaties te bewonderen. In de Grote Kerk van Breda ontdek je een andere kant van China door de ogen van uiteenlopende fotografen uit dat land. ‘China Imagined’ is samengesteld door twee in China wonende curatoren, He Yining en Ruben Lundgren. Het geheel is prachtig vormgegeven en geeft een bijzondere inkijk in de hedendaagse Chinese fotografie.

Ook de expositie ‘Power to the Models’ in het Stedelijk Museum Breda is het bezoeken waard. In deze tentoonstelling geeft Jan Hoek, Nederlandse fotograaf en gastcurator, elf personen de volledige macht over hoe ze zelf in beeld gebracht willen worden. Hij wil de traditionele machtsverhouding tussen fotograaf en model omkeren en ter discussie stellen. Naast deze twee genoemde exposities is er dus nog veel meer te zien in Breda. Je hebt nog tot 25 oktober om je ogen uit te kijken tijdens BredaPhoto 2020!

Fietsen huren tijdens BredaPhoto 2020
Een bezoek aan BredaPhoto is een absolute must voor iedereen die van fotografie houdt. De tentoonstellingen zijn niet alleen een bron van inspiratie voor professionals, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie en zich wil laten inspireren en vermaken tijdens een dagje uit in Breda. Wil je het optimale uit je bezoek aan Breda halen? Overweeg dan een fiets te huren bij seeBreda. Op die manier kan je de verschillende locaties van BredaPhoto 2020 zonder problemen bereiken en bespaar je tijd die je nuttig kan gebruiken om alle foto’s rustig op je in te laten werken. BredaPhoto 2020 vindt plaats in het voormalig KPN gebouw, de Grote Kerk van Breda, het Stedelijk Museum, het Chassé park, Club Solo & de Stadsgalerij.

Praktische informatie over BredaPhoto
BredaPhoto 2020 is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur. De buitententoonstelling in het Chassépark, de Stadsgalerij en Club Solo zijn gratis te bezoeken. Voor de exposities in de Grote Kerk, het voormalige KPN gebouw koop je een los ticket en het Stedelijk Museum Breda is ook toegankelijk met je museumjaarkaart. De infobalie van het festival bevindt zich in de brasserie van het Chassé Theater. Voor meer informatie ga naar bredaphoto.nl.

Door onze local

Shannon

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken