Spring naar content
actueel
Home » Blogs » actueel » seeBreda lanceert nieuwe tour: de Bredase Bierwandeling!

seeBreda lanceert nieuwe tour: de Bredase Bierwandeling!

Het mag geen geheim heten dat Brabanders echte Bourgondiërs zijn en je Bredanaars dagelijks in de vele kroegen van de stad tegen komt. Dit feit vormt altijd al een rode draad door de verhalen tijdens de fiets- en wandeltours van seeBreda, maar nu leek het ons ook tijd voor een heuse Bourgondische stadstour. Daarom is, in samenwerking met verschillende lokale brouwerijen, de Bredase Bierwandeling in het leven geroepen. Een drie uur durende stadswandeling onder leiding van een gids, waar cultuur en historie worden afgewisseld met het proeven van de beste ambachtelijke bieren uit de buurt.

Breda horecastad
Breda is een populaire bestemming als het gaat om stappen en shoppen. Het compacte stadscentrum en de hoge dichtheid van cafés aldaar, maken het een fantastische bestemming om met vrienden, familie of collega’s op kroegentocht te gaan. Maar door dat enorme aanbod aan horecagelegenheden zie je misschien de bomen door het bos niet meer. Vandaar dat de lokale gidsen van seeBreda je graag laten zien waar zij het vaakst te vinden zijn; in de beste kroegen van Breda!

De leukste bezienswaardigheden en de lekkerste bieren
De Bredase Bierwandeling is niet de eerste de beste bierwandeling. Tijdens deze stadswandeling wordt al snel duidelijk waarom Breda tot de beste binnenstad van Nederland verkozen is. Breda herbergt namelijk ambachtelijke brouwerijen om trots op te zijn. Je proeft dus niet alleen de gastvrijheid waar Bredanaars om bekend staan, maar ook de beste bieren uit de buurt.

Tijdens de Bredase Bierwandeling vertelt onze gids deels over locaties als Het Kasteel van Breda en de Grote Markt. Echter, komen er ook verhalen voorbij over de meest beruchte inwoners van de stad. Wist je bijvoorbeeld dat de manager van Elvis in Breda geboren is? En dat het bekendste bier dat nu nog in Breda gebrouwen wordt, gelinkt kan worden aan een pirate uit de vloot van Jack Rackham, de bedenker van de piratenvlag? Genoeg sterke verhalen om aan te horen tijdens de drie proeverijen die we onderweg zullen doen.

Dé leukste activiteit met vrienden, familie of collega’s
Natuurlijk zijn er verschillende manieren om Breda te ontdekken, maar wij denken persoonlijk dat de Bredase Bierwandeling toch wel één van de leukste activiteiten in de stad is. Bij elke brouwerij of proeflokaal, en we bezoeken er drie in totaal, krijgt elke deelnemer 2 proefglaasjes ambachtelijk bier geserveerd. Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om een groter glas bier of hapjes bij te bestellen. Deze zijn in tegenstelling tot de proefglaasjes niet inbegrepen in de prijs. Voor €35 per persoon krijgt jouw groep vrienden, familie of collega’s een rondleiding van drie uur en proeven jullie samen minimaal 6 bieren van Bredase bodem. Lees meer over de Bredase Bierwandeling en ervaar de gastvrijheid van Breda in levenden lijve!

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

Gewoon top Leuke tocht, fantastische gids!!! Er werd voor een leuke lunchpakket gezorgd met lekkere gerechten, prima service van seebreda!!!Doen gewoon
mark n
mark n
2023-09-17
Interessante blik op Breda De trip gaf ons een goed beeld van de bezienswaardigheden van Breda. De uitleg werd op een boeiende manier gegeven en was heel interessant.
Kathy S
Kathy S
2023-07-18
Beste bierwandeling by far! Wij hebben de bierwandeling gedaan met Joep als gids. Was super geregeld. Joep neemt de tijd om dingen te vertellen en zelfs degene die in Breda wonen hebben er nog veel van opgestoken. En natuurlijk zijn de biertjes ook lekker en komen ze met een goed verhaal. Zou het zeker aanraden als je op zoek bent naar een relaxte bezigheid in Breda!
Bart
Bart
2023-06-20
Ook voor Bredanaars! Heerlijke dag gehad. Onze gids Tino wist ons een door een mooi aaneensluitend verhaal door Breda te loodsen. Zelfs voor Bredanaars een echte aanrader.
Dirk Z
Dirk Z
2023-06-02
Fietsen door Breda; aanrader!! Hele leuke fietstour door Breda! Verrassend hoeveel bezienswaardigheden de stad heeft en de gids laat al deze plekken zien! Wij hadden ook een erg leuke en enthousiaste gids die veel wist van de historie van de stad en dit leuk kon overbrengen aan ons. Verder in de tour ook nog een aantal leuke hotspots gezien, die we zelf waarschijnlijk nooit gevonden hadden omdat we niet verder komen dan hartje centrum! Echt een aanrader!
Familie
Familie
2023-05-28
Enthusiastic tour guide and great tour route Although we all live and grew up in Breda it was really nice to hear all the info from our great tour guide Joep. Learned new stuff about our city and seen things we never seen before. Thanks again for a great tour!
Stijn B
Stijn B
2023-04-17
Leuke Bredase bierwandeling! We hebben genoten van de Bredase Bierwandeling, de bezoekjes aan de brouwerijtjes met proefbiertjes, de mooie bezienswaardigheden van Breda en de leuke en duidelijke uitleg van de gids, Joep. Geweldige middagactiviteit!
N. vdl
N. vdl
2023-03-05
Bierwandeling Met een vriendengroep de bierwandeling gedaan onder de begenadigde leiding van Tino. Mooie verhalen, leuke locaties en bijzondere lokale bieren door een kenner gepresenteerd. Voor een prima prijs ben je de hele middag zoet! Aanrader!!!
Kees B
Kees B
2022-11-20
Hadden we niet willen missen Een leuke gezellige en informatieve tocht door Breda en nabije omgeving. Een aanrader voor een ieder die de stad anders wil bekijken en helemaal als Joep de reisleider is!
Petra
Petra
2022-09-05
Een mooie en gezellige fietstour met een goede afstemming tussen fietsen en verhalen horen We hebben een informatieve en gezellige fietstour gehad in Breda. Een top gids Vooral de afwisseling tussen fietsen en verhalen horen over Breda was perfect. Ook voor jong volwassen (15-20 jaar) is dit leuk en hebben ze het als leuk en informatief ervaren.
m0nique1973
m0nique1973
2022-08-08
fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken