Spring naar content
actueel
Home » Blogs » actueel » Brouwerij Frontaal opent eigen hotspot in Breda!

Brouwerij Frontaal opent eigen hotspot in Breda!

Sinds 2015 is Brouwerij Frontaal behoorlijk aan de weg aan het timmeren en inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste microbrouwerijen uit de regio Breda. Brouwer Roel is begonnen op STEK, maar sinds dit jaar zijn de brouwerij en het proeflokaal terug te vinden op het terrein van de Faam. Via een zeer succesvolle crowdfunding campagne is deze overstap mogelijk gemaakt en heeft de stad Breda er een hotspot bij op een bijzondere locatie.

Pepermuntfabriek de Faam
De Faam was een fabriek waar suikerwerken, drop en pepermunt geproduceerd werden, en is sinds 1912 gevestigd in de Liniestraat, op een steenworp afstand van Breda CS. Na de sluiting in 2014 worden de fabrieksruimtes langzaam overgenomen door verschillende ondernemers, waarvan Brouwerij Frontaal er nu dus één is. Zowel de brouwerij als het proeflokaal zijn gevestigd in het achterste gedeelte van de Faam en met een groot terras voor de deur en meer dan 30 bieren op tap is dit dé plek om te vertoeven deze zomer.

Beer for Thought
Roel brouwt zijn bieren volgens de slogan ‘Beer for Thought’ en dat leverde al enkele instant hits op. Het assortiment van Frontaal is op z’n minst breed te noemen. Enkele persoonlijke favorieten van de seeBreda gidsen zijn de Freehand (een saison van 6.8%), de Tankard (session IPA 3.9%), Author (witbier dat ook bij Belcrum Beach verkocht wordt als Witke) en de Juice Punch die inmiddels al 9 verschillende versies kent. Maar ook voor de liefhebbers van donker en zwaar bier heeft Frontaal genoeg opties. Verschillende stouts en barleywines zijn terug te vinden op de tap en ook bieren van (bevriende) brouwerijen wisselen de menukaart af.

Naast alcoholische dranken zijn er voldoende non-alcoholische opties en ook aan de hongerige medemens is gedacht. Zo worden er verschillende broodjes geserveerd en zijn er meerdere borrelplanken te bestellen die goed combineren met de verschillende bieren op de kaart. Roel was ooit chef voor hij verder ging als brouwer, dus hij weet wat de mensen willen.

Bezoek Brouwerij Frontaal
Het brouwcafé van Frontaal is open van woensdag t/m zondag en organiseert naast verschillende proeverijen ook uiteenlopende events. Kijk voor een overzicht op de website van Frontaal. Lijkt het je leuk om Brouwerij Frontaal te bezoeken tijdens één van onze fiets- of wandeltours, neem dan contact op en we verzorgen een tour op maat waar Frontaal bier deel van uit maakt!

Brouwerij Frontaal bevindt zich op Liniestraat 31 in Breda en is open van woensdag t/m zondag van 12:00-23:00 uur.

Wil je meer berichten lezen als Brouwerij Frontaal opent eigen hotspot in Breda? Kijk dan op onze uitgaans-pagina.

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken