Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » bezienswaardigheden » Chassé Campus Breda (Chassé Park)

Chassé Campus Breda (Chassé Park)

In de binnenstad ligt de Chassé Campus Breda, een moderne woonwijk met ongeveer 600 koopwoningen en 100 huurwoningen. Deze woonwijk ligt op een bijna 13 hectare groot, voormalig kazerneterrein. Aan de rand van het park kun je het gemeentehuis van Breda en het Chassé Theater vinden. Aan de andere kant is de poptempel Mezz gevestigd.


Chassé Campus Breda: Ontworpen door Rem Koolhaas

Wat deze locatie zo interessant maakt is de stedenbouwkundige opzet. De woonwijk heeft de opzet van een campus welke in 1996 ontworpen werd door niemand minder dan Rem Koolhaas en Xaveer de Geyter. In het jaar 2000 heeft dit ontwerp de status landelijk voorbeeldproject verkregen binnen het thema ‘levendige parken en pleinen’. Vanuit het Chassépark heb je niet alleen een mooi uitzicht op de moderne architectuur, maar ook op de skyline van Breda met de Grote Kerk als middelpunt. De ideale plek voor een stadswandeling in het centrum van Breda en een verrassende stop van onze Highlight fietstours.

Voor nog meer informatie ga naar Wikipedia

Rondleidingen in Breda
Wil je meer weten over de Chassé Campus? Bekijk onze Highlight Fietstour en ontdek meer over deze en meerdere hotspots in Breda!

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken