Spring naar content
actueel
Home » Blogs » actueel » seeBreda op TV bij RTL House Vision

seeBreda op TV bij RTL House Vision

De fietstour van seeBreda is onderdeel van de op 18 en 19 mei uitgezonden aflevering van RTL House Vision. Op de website van RTL XL is aflevering 20 van dit tv-programma terug te kijken.

In het RTL 4 programma House Vision laten presentatoren Koert-Jan de Bruijn en Nana Piquillet-Appiah de mogelijkheden zien voor het kopen, huren of verhuren van een tweede huis of vakantiewoning. Op vrijdag 8 maart 2019 bracht de crew van het programma een bezoek aan Breda om opnames te maken voor een nieuwe aflevering in het altijd gezellige Brabant. seeBreda nam Koert-Jan mee op fietstour en liet de meest bijzondere plekken van de stad zien.

In de aflevering, die werd uitgezonden op zaterdag 18 mei om 17.30 uur en zondag 19 mei om 10:15 uur, is Koert-Jan de Bruijn te gast bij het EuroParcs Resort de Biesbosch. Naast het bekende natuurgebied de Biesbosch dat aan dit vakantiepark grenst, zijn er in de buurt nog vele interessante uitstapjes te maken. Zo bezoekt hij de historische stad Breda waar, onder leiding van onze gids Tino een fietstour gemaakt wordt langs verschillende highlights.

Naast de historische kant van Breda, worden ook de meer creatieve en industriële kant van de stad door Koert-Jan en Tino bezocht. Zo begint het item op STEK, de plek waar veel creatieve ondernemers gevestigd zijn en de fietstours van seeBreda starten. De tweede stop is de Willemstraat, die het moderne Centraal Station van Breda verbindt met Het Valkenbergpark. Het is een perfecte plek om de gastvrijheid van Breda te tonen; je loopt vanaf de trein bijna regelrecht de binnenstad in via deze mooie laan en het groene park. Met uitzicht op het Kasteel van Breda krijgt Koert-Jan uitleg over de list met het Turfschip, waardoor de stad op heroïsche wijze van de Spanjaarden heroverd werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

De Blind Walls Gallery laat de verhalen van Breda op een alternatieve wijze zien en ontbreekt dus niet in deze tour. De muurschildering van oud-burgermeester Godevaert Montens in de vorm van een leeuwenkop maakte indruk op de presentator van House Vision en dat is logisch; het fotorealisme dat kunstenaar Robin Nas met alleen een spuitbus wist aan te brengen is spectaculair. Een plek en kunstwerk die de Bredanaars zelf misschien ook nog niet kenden!

Geheel in Bredase stijl eindigt het item met een biertje op het terras op de Grote Markt. Want wat is er nou beter dan een lekker hapje en drankje met uitzicht op de Grote Kerk? Een welverdiend bourgondisch einde van een gezellige fietstour met Koert-Jan!

Het resultaat van de opnames is terug te kijken op de website van RTL XL. Ga je liever in het echt met ons op stap? Boek dan één van onze rondleidingen door Breda!

 

 

Door onze local

Daniëlle

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

Gewoon top Leuke tocht, fantastische gids!!! Er werd voor een leuke lunchpakket gezorgd met lekkere gerechten, prima service van seebreda!!!Doen gewoon
mark n
mark n
2023-09-17
Interessante blik op Breda De trip gaf ons een goed beeld van de bezienswaardigheden van Breda. De uitleg werd op een boeiende manier gegeven en was heel interessant.
Kathy S
Kathy S
2023-07-18
Beste bierwandeling by far! Wij hebben de bierwandeling gedaan met Joep als gids. Was super geregeld. Joep neemt de tijd om dingen te vertellen en zelfs degene die in Breda wonen hebben er nog veel van opgestoken. En natuurlijk zijn de biertjes ook lekker en komen ze met een goed verhaal. Zou het zeker aanraden als je op zoek bent naar een relaxte bezigheid in Breda!
Bart
Bart
2023-06-20
Ook voor Bredanaars! Heerlijke dag gehad. Onze gids Tino wist ons een door een mooi aaneensluitend verhaal door Breda te loodsen. Zelfs voor Bredanaars een echte aanrader.
Dirk Z
Dirk Z
2023-06-02
Fietsen door Breda; aanrader!! Hele leuke fietstour door Breda! Verrassend hoeveel bezienswaardigheden de stad heeft en de gids laat al deze plekken zien! Wij hadden ook een erg leuke en enthousiaste gids die veel wist van de historie van de stad en dit leuk kon overbrengen aan ons. Verder in de tour ook nog een aantal leuke hotspots gezien, die we zelf waarschijnlijk nooit gevonden hadden omdat we niet verder komen dan hartje centrum! Echt een aanrader!
Familie
Familie
2023-05-28
Enthusiastic tour guide and great tour route Although we all live and grew up in Breda it was really nice to hear all the info from our great tour guide Joep. Learned new stuff about our city and seen things we never seen before. Thanks again for a great tour!
Stijn B
Stijn B
2023-04-17
Leuke Bredase bierwandeling! We hebben genoten van de Bredase Bierwandeling, de bezoekjes aan de brouwerijtjes met proefbiertjes, de mooie bezienswaardigheden van Breda en de leuke en duidelijke uitleg van de gids, Joep. Geweldige middagactiviteit!
N. vdl
N. vdl
2023-03-05
Bierwandeling Met een vriendengroep de bierwandeling gedaan onder de begenadigde leiding van Tino. Mooie verhalen, leuke locaties en bijzondere lokale bieren door een kenner gepresenteerd. Voor een prima prijs ben je de hele middag zoet! Aanrader!!!
Kees B
Kees B
2022-11-20
Hadden we niet willen missen Een leuke gezellige en informatieve tocht door Breda en nabije omgeving. Een aanrader voor een ieder die de stad anders wil bekijken en helemaal als Joep de reisleider is!
Petra
Petra
2022-09-05
Een mooie en gezellige fietstour met een goede afstemming tussen fietsen en verhalen horen We hebben een informatieve en gezellige fietstour gehad in Breda. Een top gids Vooral de afwisseling tussen fietsen en verhalen horen over Breda was perfect. Ook voor jong volwassen (15-20 jaar) is dit leuk en hebben ze het als leuk en informatief ervaren.
m0nique1973
m0nique1973
2022-08-08
fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken