Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » bezienswaardigheden » Geboortehuis Dries van Kuijk (Colonel Parker)

Geboortehuis Dries van Kuijk (Colonel Parker)

Wist je dat Dries van Kuijk opgroeide in Breda? Hij werd geboren in 1910 en groeide op in de Vlaszak. Dries van Kuijk verdiende in de jaren twintig geld met allerhande klusjes. Op zijn 19e emigreerde hij naar Amerika. Hij meldde zich als vrijwilliger voor de US Army en verspeelde zo zijn Nederlandse nationaliteit en paspoort. Hij noemde zich zelf Colonel Parker en verzweeg zijn ware identiteit.

De Colonel werd wereldberoemd als de manager van Elvis Presley. Gedurende 22 jaren, van 1955 tot aan Elvis’ dood in 1977, was de in Breda geboren en getogen Dries van Kuijk de manager van werelds grootste entertainer. Na zijn dood van Elvis bleef hij hier mee door gaan tot dat de nabestaande daar een eind aan maakten. Omdat de Colonel geen Paspoort had, heeft Elvis nooit buiten de VS opgetreden.

Meer weten? Wij komen hier ook langs met onze Highlight Fietstour.

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken