Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » bezienswaardigheden » Het Ginneken in Breda

Het Ginneken in Breda

De Ginnekenmarkt en Het Ginneken
Het Ginneken heeft een gezellige, bourgondische sfeer en is een gedeelte van Breda met een rijke historie. Het is een heerlijke plek voor een stadswandeling en meer dan 40 speciaalzaken die garant staan voor uren winkelplezier. Iedere winkel heeft een eigen sfeer en zorgvuldig geselecteerd assortiment. Er is voor iedereen wel wat te zien met met mode, schoenen, antiek, bloemen, kunst, design, boeken, wooninrichting, cadeau- en kantoorartikelen, huid- en haarverzorging, eigenlijk teveel om op te noemen. Verder is er op een centraal pleintje de Ginnekenmarkt.

Geschiedenis van het Ginneken
Het Ginneken in Breda was vroeger een een afzonderlijk dorp. Het was ontstaan als nederzetting aan de rivier de Mark. De eerste brug is pas in 1611 aangelegd, later in 1760 kreeg deze brug de naam Duivelsbrug. In 1900 kreeg het Ginneken voornamelijk een een toeristische functie met veel hotels en pensions. Dit kwam doordat het dal van de Mark en het nabijgelegen Mastbos zeer aantrekkelijk waren. Op 1 januari 1942 is het dorp Ginneken geannexeerd door Breda. De rest van de gemeente Ginneken werd de gemeente Nieuw-Ginneken.

De Ginnekenmarkt
De Ginnekenmarkt is een centraal pleintje in het Ginneken in het zuiden van Breda. De markt vormt het middelpunt van het Ginneken tijdens de zomer en tijdens evenementen. Het is een driehoekig pleintje met een dorpspomp. De Ginnekenweg komt uit op de Haagsemarkt. Dichtbij ligt ook de 15e-eeuwse Laurentiuskerk.

Ga voor meer informatie naar Wikipedia

Rondleidingen in Breda
Meer weten over alle bezienswaardigheden in Breda? Onze rondleidingen zijn een goede manier om de stad te verkennen. Tijdens onze wandel- en fietstours met gids leer je de geschiedenis en cultuur van Breda door middel van interessante verhalen kennen. Dit is een leuke activiteit voor als je een dagje in Breda bent, maar ook als je al bekend bent met de stad. Wij weten namelijk heel veel van de stad, ook de minder bekende feiten.

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken