Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » bezienswaardigheden » De Grote Markt van Breda

De Grote Markt van Breda

De Grote Markt van Breda is het middelpunt van de stad. Hier vind je vooral gezellige restaurants en leuke winkels. Ook worden er veel evenementen georganiseerd, zoals Carnaval, Breda Jazz festival en de Singelloop. Wist je dat Serious Request in 2016 op de Grote Markt van Breda plaatsvond? Een highlight die we dus zeker niet kunnen overslaan tijdens een Breda Highlight tour!

Het centrum van de stad
Het belangrijkste plein van Breda ligt in het centrum van de stad. Op de Grote Markt staan meerdere monumentale panden. Het meest opvallende gebouw hier is de Grote Kerk van Breda, ook wel Onze-Lieve-Vrouwekerk genoemd. Die kerk is vooral bekend door de Prinsenkapel met het praalgraf van Engelbrecht II van Nassau.

Ontdek de Grote Markt met seeBreda
Wil je meer weten over de historie van de Grote Markt? Of ben je benieuwd naar de verhalen over de monumentale panden en de Nassau-familie in Breda? Ga op avontuur met de lokale gidsen van seeBreda en ontdek alle verhalen. Met de Breda Highlight Fietstour kom je tijdens een 2,5 uur durende fietstocht achter alle verhalen over de Parel van het Zuiden. We stoppen onder andere bij het Kasteel van Breda, de Poolse Tank, Moby Dick en de Koepel in Breda.

Wil je nog meer weten over de Grote markt? ga dan naar Wikipedia.

Praktische informatie
De Breda Highlight Fietstour is al te boeken vanaf 2 personen. Ook met een grote groep ben je van harte welkom bij seeBreda! Boek de fietstocht door Breda hier of neem contact op via info@seebreda.nl.

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken