Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » bezienswaardigheden » Het Valkenbergpark in Breda

Het Valkenbergpark in Breda

Als je een dagje Breda gaat doen, loop je vanuit het prachtige nieuwe NS-station bijna direct het Valkenbergpark in Breda in. Een perfecte plaats voor het begin van een stadswandeling in Breda. Het Valkenberg Park in Breda deed tot 1812 dienst als kasteeltuin voor de Heren van Breda en dankt zijn naam aan een valkenhuis aan de rand van de tuin waaruit de kasteelbewoners en hun gasten de valkenjacht bedreven. Een echt Nassau-momunement dus!

Wanneer je het Valkenberg Park in Breda binnen wandelt zie je gelijk een van de vele bezienswaardigheden in Breda, namelijk het Baroniemonument uit 1905. Er is ook nog een andere ingang gelegen naast het Begijnhof. In dit rustige stadspark vind je ook een vijver met een grote fontein en er staan een aantal kunstwerken. Ook zie je restanten van verdedigingstorens die deel uit maakten van de vroegere stadsmuur. Verder is er ook nog een speelvoorziening voor kinderen.

Activiteiten in het Valkenbergpark in Breda
In het Valkenberg Park houden ze diverse activiteiten. Bijvoorbeeld op Koningsdag is hier jaarlijkse de kindervrijmarkt. Verder worden er activiteiten zoals Breda Barst en Palm Parkies georganiseerd met optredens van diverse artiesten. Ook is dit park een belangrijke locatie geweest voor de Roodharigendag.

Voor meer informatie over Het Valkenbergpark in Breda kijk op Wikipedia.Verken Breda op de fiets!

Ben je geïnteresseerd om Breda te ontdekken tijdens een wandeling of op de fiets? Bij seeBreda bieden wij veel tours aan in Breda. Samen met onze gidsen kun je verschillende historische monumenten ontdekken uit het Nassau-tijdperk en hoor je de verhalen over het Valkenberg Park en andere highlights.

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken