Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » bezienswaardigheden » Moby Dick

Moby Dick

Aan de overkant van het riviertje bij de koningin Emmalaan kan je Moby Dick vinden. Het is een beeldje van een zeehond, gemaakt door kunstenaar Piet van den Broek en is in 1984 hier neergezet.


Moby Dick in Breda?

Op 20 september 1981 dook in Breda opeens een zeehondje op. Het beestje was via de Volkeraksluizen naar de sluizen van Dintelsas gezwommen en had de Mark stroomopwaarts gevolgd. In het Ginneken koos hij een bootje uit als tijdelijke plaats om te zonnebaden en rusten. Vanaf die boot zwom hij regelmatig een rondje door de Ginnekense wateren, op zoek naar eten.

De inwoners van Breda gaven hem al snel een naam: Moby Dick. Praktisch iedere dag haalde hij de krant, hij groeide uit tot een ware attractie en publiekslieveling. In totaal twaalf dagen duurde de ‘vakantie’ van Moby Dick. Toen besloot men in te grijpen want dit was geen geschikte en veilige plek voor een zeehondje.

Duikers probeerden een hele dag om Moby Dick met netten te pakken te krijgen. Uiteindelijk werd Moby Dick gevangen en naar de Pieterburen gebracht. Op 6 november werd hij kerngezond vrijgelaten in de Dollard. Niemand heeft het beestje daarna nog gezien.

Meer weten over de bezienswaardigheden van Breda? Wij verzorgen een stadstour voor jou dagje uit! Fiets met ons mee en ontdek Breda!

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken