Spring naar content
activiteiten
Home » Blogs » activiteiten » Mooie fietsroutes in en om Breda!

Mooie fietsroutes in en om Breda!

Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is in Breda? Dan helpen wij jou natuurlijk graag. En het zal geen verrassing zijn, dat fietsen door deze fantastische stad onze favoriete activiteit is. Daarom delen we graag mooie fietsroutes in en om Breda met je.

Fietsroute langs het Markdal in Breda
Menig Bredanaar zal het ermee eens zijn: de fietsroute langs rivier de Mark is één van de fijnste plekken om je vrije tijd te spenderen. Langs deze weg, die leidt naar België, tref je verschillende Breda bezienswaardigheden aan, maar wat het écht bijzonder maakt, is hoe snel je van de stad midden in de natuur bent.

Deze mooie fietsroute in Breda start op een steenworp afstand van de Ginnekenmarkt, waar je het beste begint met een kop koffie en een stuk gebak. Ga naar het bruine café MOEKE om alvast de Belgische smaak te pakken te krijgen, of kies voor een echt Bredaas begrip genaamd Boerke Verschuren. Op deze hoek begint de Duivelsbruglaan en als je gelijk na de Duivelsbrug linksaf slaat, duik je het Markdal in.

Je ziet de rivier links van je richting Breda meanderen, maar als je hem stroomopwaarts volgt dan passeer je na ongeveer 10 kilometer de Belgische grens. De gehele fietsroute vanaf Breda bevindt zich in het groen en langs de smalle paadjes zul je vele andere recreanten zien met hier en daar wat dieren als koeien, reigers en ooievaars tegen kunnen komen.

TIP: Eindig de fietstocht in Meersel-Dreef voor een lekkere pint bij het Kapucijnenklooster of haal heerlijke Belgische frieten in één van de vele frietkotten in het dorp. Dat heb je wel verdiend na zo’n mooie fietsroute vanuit Breda!

Fietsen langs ‘De achterkant van het station’
Zo wordt het noorden van Breda ook wel door de inwoners genoemd. En als je die 10 jaar geleden had verteld dat hier een mooie fietsroute in Breda zou beginnen, dan hadden ze je voor gek verklaard. Maar gelukkig is vandaag de dag alles anders nu er een nieuw station geplaatst is met de hoofdingang aan de noordzijde.

Via de Speelhuislaan kom je uit in de Belcrum, misschien wel de verrassendste wijk van de stad, en zonder twijfel de meest creatieve. Bezoek hier zeker het Havenkwartier, met bijzondere plekken als STEK, Pier 15, Belcrum Beach en Galerie MotMot. Ook het nieuwe proeflokaal van Brouwerij Bliksem is een stop waard, gevestigd in de oude fabriekshallen van voormalig papierverwerker Puijfelik.

Vervolg je weg via het nieuwe Gerechtsgebouw richting het Edisonplein en ontsnap via de Hoge Vucht aan de drukte van de stad. Hier begint namelijk de Lage Vuchtpolder, een fantastisch buitengebied waar weinig Bredanaars van afweten. Via de polder en langs zandpaadjes door het bos, kom je uiteindelijk uit bij de Put van Caron. Fiets nog een stukje door voor een eventuele pauze bij café het Houtse Meer, voordat je via de Vrachelse Heide de lus terug naar Breda maakt. Dit laatste stukje door het bos leidt je via de nieuwe wijk Waterdonken terug naar de stad, waar je de tour kan eindigen bij Beers & Barrels in de Ceresstraat, Café de Beyerd op de Boschstraat of Brouwerij Frontaal in het voormalig fabrieksgebouw van de Faam.

Een ideale route van en naar het centraal station die een hele andere kijk op de stad Breda geeft. Zijn de OV fietsen op of ben je met een groep die niet van fietsen houdt? Bezoek dan de genoemde plekken in de Belcrum te voet. Een alternatieve stadswandeling door dit gedeelte van Breda biedt genoeg mogelijkheden voor verschillende groepsactiviteiten. Geen zin om de route zelf uit te zoeken? Neem dan één van onze gidsen mee om jullie rond te leiden. Dat doe je door hier te klikken.

Mooie fietsroutes met de Breda Highlight Tour
Logischerwijs mag onze mooie fietsroute door Breda niet ontbreken in dit lijstje. Gedurende een fietstour van een kleine drie uur inclusief pauze op de Ginnekenmarkt, brengen wij jou en je gezelschap langs een groot gedeelte van de eerdergenoemde locaties. Bovendien stoppen we regelmatig om de verborgen verhalen van de stad met je te delen. Een ideale activiteit dus voor jouw vriendenweekend, familiedag of bedrijfsuitje.

Meer informatie over mooie fietsroutes in Breda?
Pluis je toch liever zelf alle routes uit, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Ga dan eens op zoek naar de fietskaarten die 076 Fietst in samenwerking met SJEES Magazine elk half jaar uitgeeft. De eerste map is afgelopen zomer verschenen en bevat twee routes die een mooie dwarsdoorsnede van de stad tonen. Gratis op verschillende plekken te verkrijgen, zo ook bij seeBreda.

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

Gewoon top Leuke tocht, fantastische gids!!! Er werd voor een leuke lunchpakket gezorgd met lekkere gerechten, prima service van seebreda!!!Doen gewoon
mark n
mark n
2023-09-17
Interessante blik op Breda De trip gaf ons een goed beeld van de bezienswaardigheden van Breda. De uitleg werd op een boeiende manier gegeven en was heel interessant.
Kathy S
Kathy S
2023-07-18
Beste bierwandeling by far! Wij hebben de bierwandeling gedaan met Joep als gids. Was super geregeld. Joep neemt de tijd om dingen te vertellen en zelfs degene die in Breda wonen hebben er nog veel van opgestoken. En natuurlijk zijn de biertjes ook lekker en komen ze met een goed verhaal. Zou het zeker aanraden als je op zoek bent naar een relaxte bezigheid in Breda!
Bart
Bart
2023-06-20
Ook voor Bredanaars! Heerlijke dag gehad. Onze gids Tino wist ons een door een mooi aaneensluitend verhaal door Breda te loodsen. Zelfs voor Bredanaars een echte aanrader.
Dirk Z
Dirk Z
2023-06-02
Fietsen door Breda; aanrader!! Hele leuke fietstour door Breda! Verrassend hoeveel bezienswaardigheden de stad heeft en de gids laat al deze plekken zien! Wij hadden ook een erg leuke en enthousiaste gids die veel wist van de historie van de stad en dit leuk kon overbrengen aan ons. Verder in de tour ook nog een aantal leuke hotspots gezien, die we zelf waarschijnlijk nooit gevonden hadden omdat we niet verder komen dan hartje centrum! Echt een aanrader!
Familie
Familie
2023-05-28
Enthusiastic tour guide and great tour route Although we all live and grew up in Breda it was really nice to hear all the info from our great tour guide Joep. Learned new stuff about our city and seen things we never seen before. Thanks again for a great tour!
Stijn B
Stijn B
2023-04-17
Leuke Bredase bierwandeling! We hebben genoten van de Bredase Bierwandeling, de bezoekjes aan de brouwerijtjes met proefbiertjes, de mooie bezienswaardigheden van Breda en de leuke en duidelijke uitleg van de gids, Joep. Geweldige middagactiviteit!
N. vdl
N. vdl
2023-03-05
Bierwandeling Met een vriendengroep de bierwandeling gedaan onder de begenadigde leiding van Tino. Mooie verhalen, leuke locaties en bijzondere lokale bieren door een kenner gepresenteerd. Voor een prima prijs ben je de hele middag zoet! Aanrader!!!
Kees B
Kees B
2022-11-20
Hadden we niet willen missen Een leuke gezellige en informatieve tocht door Breda en nabije omgeving. Een aanrader voor een ieder die de stad anders wil bekijken en helemaal als Joep de reisleider is!
Petra
Petra
2022-09-05
Een mooie en gezellige fietstour met een goede afstemming tussen fietsen en verhalen horen We hebben een informatieve en gezellige fietstour gehad in Breda. Een top gids Vooral de afwisseling tussen fietsen en verhalen horen over Breda was perfect. Ook voor jong volwassen (15-20 jaar) is dit leuk en hebben ze het als leuk en informatief ervaren.
m0nique1973
m0nique1973
2022-08-08
fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken