Spring naar content
actueel
Home » Blogs » actueel » Breda Barst: het gratis muziekfestival van Breda

Breda Barst: het gratis muziekfestival van Breda

In het weekend van 14 en 15 september vindt de 24e editie van Breda Barst plaats in het stadspark Valkenberg in Breda. Dit muziekfestival, dat al vele jaren dient als afsluiter van het festivalseizoen, is iets dat je zeker niet wilt missen. Breda Barst staat voor een vrij toegankelijk, tweedaags festival met een verassende, eigenzinnige en veelzijdige programmering.

Voor de festivalgangers onder ons die deze zomer nog niet aan hun trekken zijn gekomen, is Breda Barst een kers op de taart. Twee dagen lang barst het historische stadspark uit zijn voegen dankzij de beste muzikale acts van dit moment. En dat alles voor het luttele bedrag van 0 euro. Duik maar eens goed in het programma en kom twee dagen genieten van het leukste muziekfestival van Breda en omstreken.

Wat is er te zien en doen tijdens Breda Barst?
Breda Barst biedt een tweedaags programma vol met verschillende muziekgenres. Houd je van pop of juist van metal of luister je liever naar hiphop of dance, tijdens Breda Barst kom je al deze stijlen tegen. Tijdens dit evenement kom je in aanraking met een mooie mix van regionale en internationale talenten, maar kun je ook losgaan op gevestigde namen zoals Ronde, Navarone en de altijd verrassende zuiderburen van GOOSE.

Breda barst niet alleen van de muziek
Het Breda Barst programma bestaat niet alleen uit muziek. Zo kun je een interactie video-installatie bewonderen, waarin je een reis maakt door een denkbeeldig gebouw en de verschillende bewoners daarvan ontmoet. Om deze veel belovende installatie te ervaren, hoef je alleen maar een lift binnen stappen en de magie over je heen te laten komen.

Geheel volgens Bredase traditie zal er dit weekend erg veel bier geschonken worden. Maar voordat je begint aan je gele rakker met schuimkraag, bedenk dan eerst of je nog wat te weten wil komen over de toekomst. Er is op Barst namelijk een echte bierzegster aanwezig, die de schuimkraag van jouw biertje zal lezen en je een idee zal geven wat er dit weekend nog allemaal te wachten staat.

Stadspark Valkenberg
Even een interessant feitje tussen door: Wist je dat het park waar op je 14 en 15 september verwacht wordt los te gaan, laatst uitgeroepen is tot mooiste stadspark van Nederland? En bovendien historisch is? In de jaren tot 1821 werd het valkenbergpark gebruikt als kasteeltuin voor de heren van Breda, en alleen maar zij konden gebruik maken van deze plek.

Tegenwoordig mag iedereen gelukkig naar binnen, zelfs tijdens Breda Barst wordt er geen entree gevraagd. Zou je meer hierover te weten willen komen of zijn er andere plaatsen in Breda die je interesseren en wil je daar meer over te weten komen? Fiets dan eens mee met de gezelligste gidsen van seeBreda. NB: Tijdens Breda Barst zullen onze tours helaas om het park heen moeten fietsen.

 

 

Door onze local

Maycon

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

Gewoon top Leuke tocht, fantastische gids!!! Er werd voor een leuke lunchpakket gezorgd met lekkere gerechten, prima service van seebreda!!!Doen gewoon
mark n
mark n
2023-09-17
Interessante blik op Breda De trip gaf ons een goed beeld van de bezienswaardigheden van Breda. De uitleg werd op een boeiende manier gegeven en was heel interessant.
Kathy S
Kathy S
2023-07-18
Beste bierwandeling by far! Wij hebben de bierwandeling gedaan met Joep als gids. Was super geregeld. Joep neemt de tijd om dingen te vertellen en zelfs degene die in Breda wonen hebben er nog veel van opgestoken. En natuurlijk zijn de biertjes ook lekker en komen ze met een goed verhaal. Zou het zeker aanraden als je op zoek bent naar een relaxte bezigheid in Breda!
Bart
Bart
2023-06-20
Ook voor Bredanaars! Heerlijke dag gehad. Onze gids Tino wist ons een door een mooi aaneensluitend verhaal door Breda te loodsen. Zelfs voor Bredanaars een echte aanrader.
Dirk Z
Dirk Z
2023-06-02
Fietsen door Breda; aanrader!! Hele leuke fietstour door Breda! Verrassend hoeveel bezienswaardigheden de stad heeft en de gids laat al deze plekken zien! Wij hadden ook een erg leuke en enthousiaste gids die veel wist van de historie van de stad en dit leuk kon overbrengen aan ons. Verder in de tour ook nog een aantal leuke hotspots gezien, die we zelf waarschijnlijk nooit gevonden hadden omdat we niet verder komen dan hartje centrum! Echt een aanrader!
Familie
Familie
2023-05-28
Enthusiastic tour guide and great tour route Although we all live and grew up in Breda it was really nice to hear all the info from our great tour guide Joep. Learned new stuff about our city and seen things we never seen before. Thanks again for a great tour!
Stijn B
Stijn B
2023-04-17
Leuke Bredase bierwandeling! We hebben genoten van de Bredase Bierwandeling, de bezoekjes aan de brouwerijtjes met proefbiertjes, de mooie bezienswaardigheden van Breda en de leuke en duidelijke uitleg van de gids, Joep. Geweldige middagactiviteit!
N. vdl
N. vdl
2023-03-05
Bierwandeling Met een vriendengroep de bierwandeling gedaan onder de begenadigde leiding van Tino. Mooie verhalen, leuke locaties en bijzondere lokale bieren door een kenner gepresenteerd. Voor een prima prijs ben je de hele middag zoet! Aanrader!!!
Kees B
Kees B
2022-11-20
Hadden we niet willen missen Een leuke gezellige en informatieve tocht door Breda en nabije omgeving. Een aanrader voor een ieder die de stad anders wil bekijken en helemaal als Joep de reisleider is!
Petra
Petra
2022-09-05
Een mooie en gezellige fietstour met een goede afstemming tussen fietsen en verhalen horen We hebben een informatieve en gezellige fietstour gehad in Breda. Een top gids Vooral de afwisseling tussen fietsen en verhalen horen over Breda was perfect. Ook voor jong volwassen (15-20 jaar) is dit leuk en hebben ze het als leuk en informatief ervaren.
m0nique1973
m0nique1973
2022-08-08
fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken