Spring naar content
actueel
Home » Blogs » actueel » Oktober is de Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis

Het grootste geschiedenisevenement van Nederland staat weer voor de deur en de fietstochten van seeBreda zijn onderdeel van het officiële programma! Gedurende de hele maand oktober steken we in samenwerking met de Bredase Maand van de Geschiedenis de handen uit de mouwen en bieden we extra fietstours aan die aansluiten bij het thema van de nationale Maand van de Geschiedenis; ‘Aan het Werk’. En dat allemaal met 50 procent korting!

Het grootste deel van ons leven zijn we bezig met werk. Arbeid bestaat in alle vormen en maten en heeft zich door de eeuwen heen altijd opnieuw uitgevonden. Van het voorzien in de eerste levensbehoeften tot het belangrijkste kenmerk van wie je bent en wat je doet. En precies dat laatste is wat wij graag laten zien! Vandaar dat we een aantal van onze fietstours in oktober omtoveren tot ‘Aan het werk’-tours. Naast de oude industrie van Breda laten we zien waarom wij vinden dat we de mooiste baan van de wereld hebben, wat dat is stadsgids zijn in Breda!

Ontdek het Breda van vroeger én van nu
Tijdens de 3 uur durende fietstocht langs de hoogtepunten van de stad, vertellen we je uiteenlopende verhalen rondom het thema ‘Aan het werk’. Bereid je voor op een verrassende stadstour met geschiedenisleraar Rini of Prins Carnaval van Bosuilendorp Joep, die op geheel eigen wijze de stad voor je in kaart brengen. Dankzij de Bredase Maand van de Geschiedenis en het Stadsarchief van Breda worden deze speciale tours ontwikkeld en aangeboden met 50% korting. Gebruik de code SEEMVDG50% bij het boeken van de seeBreda Fietstour op zaterdagochtend 9 oktober, zondag 17 oktober, zaterdagochtend 23 oktober of zondag 31 oktober en je fietst mee voor maar €12,50 i.p.v. €25!

Voor het landelijke programma en bijbehorende activiteiten, kijk op de website van Maand van de Geschiedenis.

UPDATE

De reizende reporters van de Maand van de Geschiedenis zijn inmiddels mee op fietstour geweest en maakten onderstaand videoverslag:

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken