Spring naar content
actueel
Home » Blogs » actueel » We gaan weer touren! Maar wel met extra maatregelen

We gaan weer touren! Maar wel met extra maatregelen

Op 1 juni 2020 strikken we onze veters, stoffen we de fietsen af en schrapen we de kelen… na een noodgedwongen pauze dankzij COVID-19 is het weer tijd om de leukste stadstours van Breda te organiseren! Maar vanzelfsprekend gaat dit niet zonder slag of stoot en nemen we gepaste maatregelen om de rondleidingen in goede banen te leiden. Hieronder lees je ons uitgebreide tourprotocol met extra maatregelen rondom het coronavirus. Deze aanpassingen zullen tot nader order bij elke rondleiding in acht genomen worden.

GEZONDHEID
Vanzelfsprekend staat de gezondheid van onze gidsen en deelnemers aan de tour voorop. Personen die de volgende symptomen vertonen, kunnen én mogen niet deelnemen aan een tour; verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius. Indien dit wel het geval is, blijf dan thuis! Onze gidsen hebben het recht om iemand toegang tot een tour te weigeren wanneer ze bovenstaande symptomen constateren. Gidsen die deze symptomen vertonen, zullen natuurlijk NIET ingezet worden.

RESERVERING & BETALING
Zoals gewoonlijk reserveren deelnemers van tevoren een bepaalde tour op een specifieke dag en tijdstip. Een boeking maak je via de website, telefonisch of per mail. Deelname aan een tour zonder reservering was al niet en is nog steeds niet mogelijk!
Betaling gebeurt vooraf tijdens het boeken van de tour op onze website of per pin (ook contactloos) op locatie (indien de reservering telefonisch of per mail is gemaakt). Contante betalingen worden voorlopig NIET geaccepteerd.

GROEPSGROOTTE
Waar er normaal gesproken 15 personen per gids meegaan, wordt de maximale groepsgrootte nu verlaagd naar 10 personen inclusief gids. Zodra er meer dan 9 personen dezelfde tour hebben geboekt, wordt er een extra gids ingezet en dus een nieuwe groep gevormd. Grotere groepen kunnen nog altijd reserveren, maar zullen dus per 9 personen opgesplitst worden en apart van elkaar op pad gaan met verschillende gidsen. Dit is noodzakelijk om de vereiste afstand te bewaren zonder dat de gids, vanwege de vergrote onderlinge afstand, onverstaanbaar wordt.

AFSTAND
Zowel de deelnemers als de gids zijn verplicht om onderling 1,5 meter afstand te houden indien zij niet behoren tot hetzelfde gezin. Dit geldt te allen tijde, dus bij het begin en einde van de tour, onderweg en ook tijdens de stops voor de verschillende bezienswaardigheden in de stad. Blijkt het bij een geplande stopplek te druk, dan zal de groep doorrijden en een veilige plek zoeken om te stoppen. Het niet houden aan deze onderlinge afstand is voor eigen risico. seeBreda is niet aansprakelijk voor boetes die door Handhaving uitgedeeld worden als deelnemers de onderlinge afstand niet respecteren.

DESINFECTIE
Zowel voor als na de tours zullen onze fietsen grondig gereinigd worden. Sturen en zadels worden gedesinfecteerd en er is handgel beschikbaar voor gidsen en deelnemers. Ook fietssleutels en het pinautomaat worden iedere keer weer schoongemaakt.

ROUTE & PAUZE
De originele route van de rondleidingen houden we zo veel mogelijk aan, maar de plekken waar weinig ruimte is om te stoppen worden gemeden of vervangen. De pauze die normaal gesproken halverwege bij een horecagelegenheid op de Ginnekenmarkt plaatsvond, komt voorlopig te vervallen. De duur van de fietstour zal hierdoor maximaal 2,5 uur zijn.

FORMULIER
Elke deelnemer aan onze tours ondertekent voor vertrek een formulier waarin hij/zij aangeeft verantwoordelijkheid te nemen voor eigen gedrag en seeBreda vrijwaard van eventuele gevolgen hiervan. Dit formulier wordt uitgebreid met bovengenoemde maatregelen en deelnemers verklaren dus door ondertekening dat zij akkoord gaan met de genoemde (extra) maatregelen. Indien het formulier niet ondertekend wordt, kan men NIET deelnemen aan de geboekte tour.

Alle bovengenoemde maatregelen worden genomen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. We willen onze deelnemers op een verantwoorde manier toch van onze tours laten genieten en hopen op alle begrip en medewerking. seeBreda zal, zo lang dat nodig is, aangepaste maatregelen hanteren waarbij veiligheid en gezondheid de hoogste prioriteit vormen.

 

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken