Spring naar content
uitgaan
Home » Blogs » uitgaan » Tips voor jouw ideale kroegentocht door Breda

Tips voor jouw ideale kroegentocht door Breda

De provincie Brabant staat bekend om zijn gezelligheid en de stad Breda zal je op dat gebied zeker niet teleurstellen. Bredanaars zijn echte Bourgondiërs en spenderen menig uur van de week op het terras of in de kroeg. Vanwege het compacte centrum en het enorme horeca-aanbod, is Breda dé perfecte stad voor een kroegentocht met vrienden, collega’s of familie.

In het komende artikel geven we je veel tips die je kunt gebruiken om jouw ideale kroegentocht te organiseren. Houd je niet zo van regelen en wil je ook nog wat over Breda te weten komen, dan raden we je aan om één van onze gidsen mee te nemen op kroegentocht. Zij laten je niet alleen zien hoe we in Brabant op stap gaan, maar hebben ook de sterke verhalen paraat die normaal pas na een paar bier op tafel komen!

Marktjes
Vooral de verschillende marktjes die je in het centrum van Breda vindt, zijn uitermate geschikt voor een goede kroegentocht. We hebben het dan over plekken als de Grote Markt, het Kerkplein, de Havermarkt, Vismarkt en de Haven. Maar ook wat verderop is de kroegendichtheid zo hoog dat je je niet snel hoeft te vervelen, denk bijvoorbeeld aan het van Coothplein of de Ginnekenmarkt.

De Grote Markt van Breda
Op het mooiste plein van de stad heb je de terrasjes voor het uitzoeken. Aan de kant van de Grote Kerk zit je het meest in de zon, bij cafés als Vulling (goedkoop bier) of Parc Breda (lekkere cocktails). Aan de zuidkant van de markt zit je heerlijk onder de grote platanen, waar zon en schaduw elkaar afwisselen. Bestel de (in Breda) wereldberoemde nacho’s van Café ’t Hart of ga voor een speciaalbiertje bij Café Sam Sam of Zeezicht. Wil je een typisch Bredaas café bezoeken, loop dan verder de Halstraat in en ga binnen bij Café de Bommel. Dit is een begrip in Breda en één van de cafés waar jong en oud graag (samen) gezien worden.
Kerkplein, Havermarkt, Vismarkt & de Haven
Deze vier pleintjes verbinden de Grote Markt met de Haven en dit is eigenlijk één lange polonaise van kroegen. De Bruine Pij op het Kerkplein heeft een prachtig terras onder de toren van de Grote Kerk en het interieur wordt ’s avonds aan de kant geschoven zodat er gedanst kan worden. Café Bruxelles en De Suikerkist op de Havermarkt hebben ook beide een groot terras en gaan tot ’s avonds laat door. De Vismarktstraat heeft de meeste cafés in de minste ruimte. In Café Jansen is DJ Hardwell begonnen en loopt hij nog wel eens binnen. Vooral Bar ‘t Keteltje is erg bekend bij studenten vanwege de lage prijzen. In de Haven is Dok 19 the place to be. Deze kroeg is vooral populair bij Bredanaars tussen de 25 en 35 jaar. Het heeft een terras dat veel zon vangt en verschillende Dj’s zorgen alle weekenddagen voor een gemoedelijke sfeer.

Bredaas Bier
In Breda worden verschillende bieren gebrouwen en deze kan je natuurlijk op verschillende plekken bestellen. Hieronder lees je over onze favoriete brouwerijen en de cafés waar je hun bier op de kaart terug vindt:

De Beyerd Klassiek
Al lang voordat de craft-bierbrouwerijen als paddenstoelen uit de grond schoten, werd er bier gebrouwen bij café de Beyerd in de Boschstraat. Deze authentieke kroeg met oubollige, maar sfeervolle inrichting, staat bekend om haar bier de Drie Hoefijzers Klassiek. Deze Belgian Pale Ale wordt volgens traditioneel recept van de voormalig gelijknamige Bredase brouwerij gebrouwen. Ook de Beyerd Hefe Weizen is een aanrader!

Frontaal
Brouwerij Frontaal is relatief jong, maar snel uitgegroeid tot één van de bekendere brouwerijen in Breda. Ze begonnen op STEK, maar groeiden na een paar jaar uit hun voegen en zijn sinds het voorjaar van 2019 verhuisd naar het terrein van de Faam, de voormalige pepermuntfabriek vlakbij het Centraal Station. Hier hebben brouwer Roel en zijn team een groot proeflokaal ingericht, waar je elk bier van Frontaal, plus nog veel meer, uit 30 taps kunt laten stromen. Persoonlijke favoriet is de Juice Punch, maar ze hebben alles van saison tot porter.

Witte Anker
Ook Witte Anker is een plaatselijke brouwerij die verder is gegaan op een eerdere traditie. De oude Brouwerij Het Witte Ancker stopte in 1901 en is sinds een paar jaar weer nieuw leven ingeblazen door de vrienden Roger en Hans. Zij hebben inmiddels vier bieren gebrouwen die zeer zeker de moeite waard zijn om te proeven tijdens je verblijf in Breda. De saison, hopwit, blond en quadruppel zijn stuk voor stuk bieren die je bezoek aan Dok 19 in de Haven of Het Bierlokaal in de Boschstraat waard zijn.

Avondje NAC
De bekendste kroegentocht van Breda staat bekend onder een speciale naam die natuurlijk gelinkt is aan de plaatselijke voetbalclub. Het Avondje NAC is een begrip in de voetbalwereld en zo veel meer dan de wedstrijd alleen. Als je Breda echt op z’n best mee wilt maken, probeer dan een keer aan te sluiten bij de koningen van de Bredase kroegentocht, de trouwe NAC-supporters. Voor, tijdens en na de thuiswedstrijden zetten zij de stad elke keer weer op z’n kop. Of er nou gewonnen of (nog waarschijnlijker) verloren wordt, dat maakt niet uit. Het meeste bier in het betaald voetbal wordt gedronken bij NAC. Niet in procenten, maar in liters. Doen we toch goed met 19.000 man tegenover 35.000 in Eindhoven en meer dan 50.000 in Amsterdam en Rotterdam.

Kroegentocht op maat?
seeBreda wenst je heel veel plezier met het ontdekken van alle kroegen die Breda bijzonder maken. Zorg dat je genoeg drinkt en maak veel nieuwe vrienden, wij Brabanders proosten graag op onze gastvrijheid. Wil je door onze gidsen rondgeleid worden? Neem dan contact op per mail: info@seebreda.nl ,via +31 (0) 76 700 25 99 of schrijf je gelijk in voor onze kroegentocht en wij verzorgen jouw kroegentocht op maat.

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

Gewoon top Leuke tocht, fantastische gids!!! Er werd voor een leuke lunchpakket gezorgd met lekkere gerechten, prima service van seebreda!!!Doen gewoon
mark n
mark n
2023-09-17
Interessante blik op Breda De trip gaf ons een goed beeld van de bezienswaardigheden van Breda. De uitleg werd op een boeiende manier gegeven en was heel interessant.
Kathy S
Kathy S
2023-07-18
Beste bierwandeling by far! Wij hebben de bierwandeling gedaan met Joep als gids. Was super geregeld. Joep neemt de tijd om dingen te vertellen en zelfs degene die in Breda wonen hebben er nog veel van opgestoken. En natuurlijk zijn de biertjes ook lekker en komen ze met een goed verhaal. Zou het zeker aanraden als je op zoek bent naar een relaxte bezigheid in Breda!
Bart
Bart
2023-06-20
Ook voor Bredanaars! Heerlijke dag gehad. Onze gids Tino wist ons een door een mooi aaneensluitend verhaal door Breda te loodsen. Zelfs voor Bredanaars een echte aanrader.
Dirk Z
Dirk Z
2023-06-02
Fietsen door Breda; aanrader!! Hele leuke fietstour door Breda! Verrassend hoeveel bezienswaardigheden de stad heeft en de gids laat al deze plekken zien! Wij hadden ook een erg leuke en enthousiaste gids die veel wist van de historie van de stad en dit leuk kon overbrengen aan ons. Verder in de tour ook nog een aantal leuke hotspots gezien, die we zelf waarschijnlijk nooit gevonden hadden omdat we niet verder komen dan hartje centrum! Echt een aanrader!
Familie
Familie
2023-05-28
Enthusiastic tour guide and great tour route Although we all live and grew up in Breda it was really nice to hear all the info from our great tour guide Joep. Learned new stuff about our city and seen things we never seen before. Thanks again for a great tour!
Stijn B
Stijn B
2023-04-17
Leuke Bredase bierwandeling! We hebben genoten van de Bredase Bierwandeling, de bezoekjes aan de brouwerijtjes met proefbiertjes, de mooie bezienswaardigheden van Breda en de leuke en duidelijke uitleg van de gids, Joep. Geweldige middagactiviteit!
N. vdl
N. vdl
2023-03-05
Bierwandeling Met een vriendengroep de bierwandeling gedaan onder de begenadigde leiding van Tino. Mooie verhalen, leuke locaties en bijzondere lokale bieren door een kenner gepresenteerd. Voor een prima prijs ben je de hele middag zoet! Aanrader!!!
Kees B
Kees B
2022-11-20
Hadden we niet willen missen Een leuke gezellige en informatieve tocht door Breda en nabije omgeving. Een aanrader voor een ieder die de stad anders wil bekijken en helemaal als Joep de reisleider is!
Petra
Petra
2022-09-05
Een mooie en gezellige fietstour met een goede afstemming tussen fietsen en verhalen horen We hebben een informatieve en gezellige fietstour gehad in Breda. Een top gids Vooral de afwisseling tussen fietsen en verhalen horen over Breda was perfect. Ook voor jong volwassen (15-20 jaar) is dit leuk en hebben ze het als leuk en informatief ervaren.
m0nique1973
m0nique1973
2022-08-08
fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken