Spring naar content
uitgaan
Home » Blogs » uitgaan » Uitgaan in Breda: de beste clubs om te dansen

Uitgaan in Breda: de beste clubs om te dansen

Breda wordt vaak (en terecht!) geroemd om haar gezellige binnenstad. Niet alleen overdag is de stad een bezoekje waard, ook het nachtleven van Breda is zeker de moeite. Het centrum is compact en de kroegendichtheid erg hoog. Dit maakt het de ideale locatie voor een gezellige avond uit. Deze blog is speciaal voor diegenen die van dansen en lange avonden houden: hieronder volgt een lijstje van de beste clubs in Breda!


Holy Moly
Holy Moly ken je misschien als restaurant of comedy club, maar wist je dat deze zaak na een uur of 11 omgetoverd wordt tot club? Op donderdag is er een speciale studentenavond genaamd Throwback Thursday en dans je op heerlijke hitjes uit het verleden. Vrijdag staat in het teken van disco, maar een vleugje house wordt niet geschuwd tijdens After Dinner Disco Dip. Zaterdagavond staat onder de naam Jungle Boogie helemaal in het teken van guilty pleasures. Holy Moly is op dit moment dé club van Breda. Verwacht het onverwachte!

Holy Moly
Torenstraat 17
Donderdag t/m zaterdag geopend tot 4:00

Graanbeurs
Een begrip in Breda, de Graanbeurs is zonder twijfel de club met de meeste geschiedenis van de stad. In de grote zaal pas jij met 799 andere personen en het podium is betreden door vele, bekende acts (denk aan Doe Maar, Herman Brood). Club Spock is onderdeel van de Graanbeurs en de club waar het allemaal begonnen is voor de grootste DJ ter wereld: DJ Tiësto. Hij draaide hier in de Reigerstraat zijn eerste plaatjes voor publiek. Vandaag de dag is er voor ieder wat wils; van latin tot techno, de Graanbeurs hosts evenementen van vele geuren en kleuren. Check de agenda en kies het feestje dat het beste bij jouw vriendengroep past!

Graanbeurs
Reigerstraat 18-20
Openingstijden per evenement afhankelijk

Proost
In het midden van de Vismarktstraat, het epicentrum van het uitgaansleven in Breda, vind je Proost. De straat staat bekend om zijn jeugdige publiek en dat zie je terug bij Proost. De muziek verschilt van elektronische muziek tot aan top 40 en is een ideale plek om te bezoeken met een grote groep. Proost Breda is iedere donderdag, vrijdag én zaterdag geopend tot in de late uurtjes.

Proost Breda
Vismarktstraat 20
Donderdag t/m zaterdag geopend tot 4:00

Oostkust
Houd je van dansen maar hoeft het niet de hele nacht te duren? Dan is Oostkust de club voor jou! Deze buitenlocatie ligt op Breepark, zo’n 5 kilometer van het centrum, en is eigenlijk meer een festivallocatie dan een club. Qua muziek beland je elke week weer in een nieuwe wereld, maar dansen is altijd het uitgangspunt. Oostkust hosts veelal overdag verschillende events zoals Fiesta Macumba, Plantage B, Zonnig! En Happy Feelings. Deze avontuurlijke plek is een welkome afwisseling in het uitgaansleven van Breda. Vakantiegevoel verzekerd!

Oostkust
Bavelseparklaan 18
Openingstijden afhankelijk per evenement

Meer zin in een gezellige kroegentocht met vriend(inn)en dan samen in de rij staan voor de club? Check dan de volgende zaken die laat sluiten en waar ook gedanst wordt:

Café Bruxelles
Als de diners afgerekend zijn, gaan de tafels en stoelen van Café Bruxelles op de Havermarkt aan de kant en wordt er gefeest tot een uurtje of vier ‘s nachts. Met meer dan 80 soorten bier, waarvan negentien op tap is een bezoek aan café Bruxelles ook leuk als je niet de meest beweeglijke vriendengroep hebt. Hier geniet een gemêleerd publiek van verschillende leeftijden van het Bourgondische leven. Een gezellige kroeg met veel bieren en dansbare muziek, meer heb je toch niet nodig?

Café Bruxelles
Havermarkt 5
Donderdag geopend tot 2:00, vrijdag en zaterdag geopend tot 4:00

Studio Dependance
Zijn bovenstaande clubs niet wat je zoekt? Misschien ben je dan bij Studio Dependance aan het juiste adres. Op dinsdag tot en met zaterdag kan je tot in de late uurtjes genieten van de bekendste meezingers. En als je dacht dat zondag een rustdag was, dan moet je de week maar eens afsluiten bij de Dependance. Veel horecapersoneel trekt hiernaartoe om vanaf 21:00 uur te genieten van livemuziek gespeeld door De Jongens van Je Weet Wel. Bij Studio Dependance is het eigenlijk iedere dag feest!

Studio Dependance
Vismarktstraat 2
Maandag/woensdag en zondag geopend tot 2:00, overige dagen tot 4:00

Altijd al willen weten hoe het is om op het podium van een club te staan?
Check dan ONSTAGE Experience en kruip in de huid van een wereldberoemde DJ!

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken