Spring naar content
activiteiten, bezienswaardigheden
Home » Blogs » activiteiten » Wat te doen in Breda?

Wat te doen in Breda?

Een dagje in Breda – Wat te doen?
De bourgondische stad in Noord-Brabant is perfect voor een dagje of weekendje weg. De stad bruist! Met ruim 27.000 studenten worden er regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd, zoals Breda Barst, 538 Koninsdag, Palm Parkies en Breda Drijft. Maar ook de historie van de stad zal je zeker niet teleurstellen. Hoe je Breda écht leert kennen? Met een fietstour of stadswandeling met seeBreda! Wij bieden een tour aan langs de mooiste bezienswaardigheden van Breda. Heb je zelf al een voorkeur voor de invulling van de tour? Dat is geen probleem! seeBreda maakt graag samen met u het programma! Bekijk al onze tours om te kijken wat het beste bij je past.

Top 10 activiteiten
Wat te doen in Breda: ben je op zoek naar een leuke activiteit in Breda? Of ben je benieuwd wat er te doen en te zien is in de beste binnenstad van Nederland? Genoeg! Breda zal je verrassen en wij laten je graag de mooiste plekjes zien.

Ontdek Breda op de fiets, lopend of onder het genot van een biertje!
seeBreda biedt verschillende mogelijkheden aan om Breda te verkennen. Mocht je jezelf afvragen: wat is er te doen in Breda? Boek dan een tour bij seeBreda en ontdek alle bezienswaardigheden die Breda te bieden heeft. Fiets of wandel met ons mee door het mooie Breda! Ontdek je Breda liever onder het genot van een biertje? Boek dan onze nieuwste Bierwandeling!

STEK Breda
STEK is de uitvalsbasis van seeBreda. STEK is een broedplaats voor kunstenaars en creatieve ondernemers in Breda. Sinds 2

014 verrijzen hier ateliers, winkeltjes, galeries en werkplaatsen. Alle bebouwing is tijdelijk en duurzaamheid en hergebruik spelen een grote rol. De fietstours van seeBreda starten op STEK. Hier ervaar je creatief ondernemerschap en culturele uitspattingen van innovatieve Bredanaars. Waar start je jouw tour door Breda beter dan op STEK?

De Koepelgevangenis
De Koepelgevangenis van Breda is één van de drie koepelgevangenissen in Nederland. De gevangenis maakte jarenlang deel uit van een justitieel complex. In 2010 werd de Koepelgevangenis wereldnieuws. Wil je weten waarom? Onze gidsen vertellen je alle ins en outs!

Het Valkenbergpark
Het Valkenberg Park in Breda deed tot 1812 dienst als kasteeltuin voor de Heren van Breda en dankt zijn naam aan een valkenhuis aan de rand van de tuin waaruit de kasteelbewoners en hun gasten de valkenjacht bedreven. Tegenwoordig kan je er heerlijk wandelen en zijn er verschillende festivals.

Blind Walls Gallery
Wist je dat de hele stad Breda onderdeel is van een kunstgalerij? De Blind Walls Gallery zorgt voor een bijzonder stadsgezicht. Ruim zestig kunstwerken tonen de rijke historie van Breda. Uniek in Nederland! In 2017 won de Blind Walls Gallery de Brabantse Erfgoedprijs. Het is zeker de moeite waard om de kunstwerken te komen bezichtigen in Breda.

Het Kasteel van Breda
Het Kasteel van Breda is een kasteel in de Nederlandse provincie Noord- Brabant, gelegen in het centrale stadsdeel van Breda aan het Kasteelplein. Daarnaast is sinds 1826 de Koninklijke Militaire Academie (KMA) gevestigd in het kasteel en daarom is het kasteel niet toegankelijk voor burgers. Maar, tijdens onze tours in Breda fietsen en wandelen wij wel langs dit kasteel en vertellen we jou alles wat je moet weten.

Grote Markt van Breda en Het Ginneken
Breda heeft onwijs veel gezellige terrasjes. Of je nou lekker wil lunchen, borrelen of dineren: je vindt altijd ergens een leuke plek op de Grote Markt van Breda. Met uitzicht op de Onze Lieve Vrouwekerk geniet je heerlijk van een dag in Breda. Ook in de wijk Ginneken vind je gegarandeerd een leuk terrasje. Het Ginneken is een ‘stukje Frankrijk in Breda’. Geen grote ketens, maar speciaalzaken voeren hier de boventoon.

Belcrum Beach
Water, zand en cultuur komen samen op Belcrum Beach in Breda. Wanneer je bij dit gezellige stadsstrand in de wijk Belcrum uitkomt, tref je een flinke hoeveelheid zand aan, een strandpaviljoen waar heerlijke eten geserveerd wordt, met meubels gemaakt van restmateriaal en een bar met altijd koude drankjes.

De Poolse Tank
De Poolse Tank, Je hebt hem vast wel eens zien staan. Deze Duitse Panther tank werd in 1945 ter gelegenheid van de éénjarige herdenking door Generaal Maczek, een bevrijder van Breda, geschonken aan Breda.

Het Spanjaardsgat
Het Spanjaardsgat is een waterpoort tussen twee torens van het Kasteel van Breda. Deze waterpoort symboliseert het gat dat de Spanjaarden in hun verdediging lieten vallen in 1590 en is 20 jaar na de gebeurtenis met het Turfschip van Breda gebouwd.

Kasteel Bouvigne
Kasteel Bouvigne is een kasteel uit de 15e eeuw niet ver van het natuurgebied de markdal. Je mag het kasteel zelf niet in maar de drie kasteeltuinen (een Franse, Engelse en Duitse) zijn wel te bezoeken.

Maar… er is nog meer te doen in Breda!
Naast deze highlights is er nog veel meer te doen in Breda. Tal van activiteiten en bezienswaardigheden zorgen ervoor dat Breda de Parel van het Zuiden genoemd wordt. Een dag of weekend Breda is pas compleet met een fietstocht of stadswandeling met seeBreda. Onze spontane gidsen vertellen je in 2,5 uur alle verhalen van de stad en geven je graag tips over wat er te zien en te doen is in Breda! Meteen je fietstocht of wandeltour boeken? Dat kan! Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@seebreda.nl. We helpen je graag!

Door onze local

Tino

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

Gewoon top Leuke tocht, fantastische gids!!! Er werd voor een leuke lunchpakket gezorgd met lekkere gerechten, prima service van seebreda!!!Doen gewoon
mark n
mark n
2023-09-17
Interessante blik op Breda De trip gaf ons een goed beeld van de bezienswaardigheden van Breda. De uitleg werd op een boeiende manier gegeven en was heel interessant.
Kathy S
Kathy S
2023-07-18
Beste bierwandeling by far! Wij hebben de bierwandeling gedaan met Joep als gids. Was super geregeld. Joep neemt de tijd om dingen te vertellen en zelfs degene die in Breda wonen hebben er nog veel van opgestoken. En natuurlijk zijn de biertjes ook lekker en komen ze met een goed verhaal. Zou het zeker aanraden als je op zoek bent naar een relaxte bezigheid in Breda!
Bart
Bart
2023-06-20
Ook voor Bredanaars! Heerlijke dag gehad. Onze gids Tino wist ons een door een mooi aaneensluitend verhaal door Breda te loodsen. Zelfs voor Bredanaars een echte aanrader.
Dirk Z
Dirk Z
2023-06-02
Fietsen door Breda; aanrader!! Hele leuke fietstour door Breda! Verrassend hoeveel bezienswaardigheden de stad heeft en de gids laat al deze plekken zien! Wij hadden ook een erg leuke en enthousiaste gids die veel wist van de historie van de stad en dit leuk kon overbrengen aan ons. Verder in de tour ook nog een aantal leuke hotspots gezien, die we zelf waarschijnlijk nooit gevonden hadden omdat we niet verder komen dan hartje centrum! Echt een aanrader!
Familie
Familie
2023-05-28
Enthusiastic tour guide and great tour route Although we all live and grew up in Breda it was really nice to hear all the info from our great tour guide Joep. Learned new stuff about our city and seen things we never seen before. Thanks again for a great tour!
Stijn B
Stijn B
2023-04-17
Leuke Bredase bierwandeling! We hebben genoten van de Bredase Bierwandeling, de bezoekjes aan de brouwerijtjes met proefbiertjes, de mooie bezienswaardigheden van Breda en de leuke en duidelijke uitleg van de gids, Joep. Geweldige middagactiviteit!
N. vdl
N. vdl
2023-03-05
Bierwandeling Met een vriendengroep de bierwandeling gedaan onder de begenadigde leiding van Tino. Mooie verhalen, leuke locaties en bijzondere lokale bieren door een kenner gepresenteerd. Voor een prima prijs ben je de hele middag zoet! Aanrader!!!
Kees B
Kees B
2022-11-20
Hadden we niet willen missen Een leuke gezellige en informatieve tocht door Breda en nabije omgeving. Een aanrader voor een ieder die de stad anders wil bekijken en helemaal als Joep de reisleider is!
Petra
Petra
2022-09-05
Een mooie en gezellige fietstour met een goede afstemming tussen fietsen en verhalen horen We hebben een informatieve en gezellige fietstour gehad in Breda. Een top gids Vooral de afwisseling tussen fietsen en verhalen horen over Breda was perfect. Ook voor jong volwassen (15-20 jaar) is dit leuk en hebben ze het als leuk en informatief ervaren.
m0nique1973
m0nique1973
2022-08-08
fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken