Spring naar content
actueel
Home » Blogs » actueel » Wat te doen in Breda tijdens de Winter?

Wat te doen in Breda tijdens de Winter?

Betoverend Breda!
Breda wordt van 21 december 2019 tot en met 1 januari 2020 omgetoverd tot een winterdorp, de Grote Markt krijgt een intieme wintersfeer. Deze editie van Betoverend Breda staat in het teken van ‘samen Breda betoveren’. Wat is er allemaal te doen in Breda?

Activiteiten voor kinderen
Careltje, het mysterieuze mannetje dat al eeuwen onder de Grote Markt woont, heeft het de afgelopen maanden enorm druk gehad met de voorbereidingen van Betoverend Breda. Hij verzint altijd wat te doen in Breda. Door de hele stad heeft hij lantaarns verstopt, die kinderen tijdens Careltjes kerstavontuur kunnen gaan zoeken. Daarnaast heeft hij een bouwplaat ontworpen van betoverende kerstlantaartjes, waarmee kinderen zelf kunnen knutselen. Ook organiseert Careltje de Silent Night op de ijsbaan, waar bezoekers zelf achter de Dj-booth plaats kunnen nemen. Als kers op de taart hangt Careltje ook nog een spectaculaire lamp op in de Grote Kerk om de Betovering van Breda compleet te maken.

Tip: vergeet niet een selfie te maken bij Careltjes Wenscorner naast de enorme, prachtig versierde kerstboom op de Grote Markt! Wie weet win je daar nog een prijs mee! 


Openingstijden Careltjes IJspret tijdens Betoverend Breda 2019
Zondag tot en met donderdag: 10:00 – 21:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 10:00 – 23:00 uur
Dinsdag 24 december: 10.00 – 17.00 uur
25 en 26 december: 11:00 – 21:00 uur
Dinsdag 31 december: 10:00 – 20:00 uur
Woensdag 01 januari: 12:00 – 21:00 uur

Programma van Betoverend Breda
12 December ’19 – Kersttocht fietsgilde de Baronie (ca. 40 KM)

12 December ’19 – Kinderkerstconcert Bavel

14 December ’19 – Spaans Kerstconcert – 14 December ’19

14 December ’19 – Kerstconcert met Nootwaar en Yvonne Patty

15 December ’19 – Kerst met Anton Pieck op het Begijnhof

15 December ’19 – Santarun

21 December ’19 – Kerst met St John’s College Choir uit Cambridge

21 December ’19 – De Notenkraker

21 December ’19 – Careltjes Lichtjesparade| Opening Betoverend Breda

21 December ’19 – Kerstlantaarntjes knutselen: Betover Breda met jouw kerstlichtjes!

21 December ’19 – Kerstavondconcert Bavel

22 December ’19 – Magische kerstparade in de Barones

22 December ’19 – Meezingkerstconcert in het Chassé Theater

27 December ’19 – Kasteelwandeling o.l.v. VVV-gids

28 December ’19 – An Irish Christmas

31 December ’19 – TIKTAK New Year’s Eve

We kunnen niet wachten tot we op de Grote Markt kunnen schaatsen en de levensgrote Kerstboom bewonderen. Wie weet zien we je tijdens Betoverend Breda!

Wil je Breda tijdens de winterdagen liever niet op eigen houtje ontdekken? Bekijk dan het uiteenlopende aanbod van seeBreda en kom erachter wat te doen in Breda. We bieden verschillende soorten tours aan, waaronder de Breda Highlight Wandeltour en de Bredase Bierwandeling. Wandelend door de stad proef je de kerstsferen pas echt!

 

Door onze local

Maycon

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

Gewoon top Leuke tocht, fantastische gids!!! Er werd voor een leuke lunchpakket gezorgd met lekkere gerechten, prima service van seebreda!!!Doen gewoon
mark n
mark n
2023-09-17
Interessante blik op Breda De trip gaf ons een goed beeld van de bezienswaardigheden van Breda. De uitleg werd op een boeiende manier gegeven en was heel interessant.
Kathy S
Kathy S
2023-07-18
Beste bierwandeling by far! Wij hebben de bierwandeling gedaan met Joep als gids. Was super geregeld. Joep neemt de tijd om dingen te vertellen en zelfs degene die in Breda wonen hebben er nog veel van opgestoken. En natuurlijk zijn de biertjes ook lekker en komen ze met een goed verhaal. Zou het zeker aanraden als je op zoek bent naar een relaxte bezigheid in Breda!
Bart
Bart
2023-06-20
Ook voor Bredanaars! Heerlijke dag gehad. Onze gids Tino wist ons een door een mooi aaneensluitend verhaal door Breda te loodsen. Zelfs voor Bredanaars een echte aanrader.
Dirk Z
Dirk Z
2023-06-02
Fietsen door Breda; aanrader!! Hele leuke fietstour door Breda! Verrassend hoeveel bezienswaardigheden de stad heeft en de gids laat al deze plekken zien! Wij hadden ook een erg leuke en enthousiaste gids die veel wist van de historie van de stad en dit leuk kon overbrengen aan ons. Verder in de tour ook nog een aantal leuke hotspots gezien, die we zelf waarschijnlijk nooit gevonden hadden omdat we niet verder komen dan hartje centrum! Echt een aanrader!
Familie
Familie
2023-05-28
Enthusiastic tour guide and great tour route Although we all live and grew up in Breda it was really nice to hear all the info from our great tour guide Joep. Learned new stuff about our city and seen things we never seen before. Thanks again for a great tour!
Stijn B
Stijn B
2023-04-17
Leuke Bredase bierwandeling! We hebben genoten van de Bredase Bierwandeling, de bezoekjes aan de brouwerijtjes met proefbiertjes, de mooie bezienswaardigheden van Breda en de leuke en duidelijke uitleg van de gids, Joep. Geweldige middagactiviteit!
N. vdl
N. vdl
2023-03-05
Bierwandeling Met een vriendengroep de bierwandeling gedaan onder de begenadigde leiding van Tino. Mooie verhalen, leuke locaties en bijzondere lokale bieren door een kenner gepresenteerd. Voor een prima prijs ben je de hele middag zoet! Aanrader!!!
Kees B
Kees B
2022-11-20
Hadden we niet willen missen Een leuke gezellige en informatieve tocht door Breda en nabije omgeving. Een aanrader voor een ieder die de stad anders wil bekijken en helemaal als Joep de reisleider is!
Petra
Petra
2022-09-05
Een mooie en gezellige fietstour met een goede afstemming tussen fietsen en verhalen horen We hebben een informatieve en gezellige fietstour gehad in Breda. Een top gids Vooral de afwisseling tussen fietsen en verhalen horen over Breda was perfect. Ook voor jong volwassen (15-20 jaar) is dit leuk en hebben ze het als leuk en informatief ervaren.
m0nique1973
m0nique1973
2022-08-08
fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken