Spring naar content
uitgaan
Home » Blogs » uitgaan » Wat te doen op maandag in Breda?: Speciaalbieravond XXL

Wat te doen op maandag in Breda?: Speciaalbieravond XXL

Maandagavond bier drinken? Ja, dat kan! Zeker in Bourgondisch Breda. Elke eerste maandag van de maand slaan de bars Studio Dependance en Proost de handen ineen en organiseren ze de Speciaalbieravond XXL. Op deze avond is voor ieder z’n smaak, wel een bijpassend biertje te vinden.

Van S naar XXL
Op maandagavond konden de straten in het centrum van Breda nogal leeg aanvoelen. Gelukkig hebben Jeroen Hersbach, eigenaar van studio Dependance, en zijn team hier verandering in gebracht. Met hun Speciaalbieravond op elke eerste maandag van de maand loopt de Havermarkt ook op dit moment van de week gewoon vol. Het is nu al jaren zo’n groot succes in Breda dat hij inmiddels samenwerkt met bar Proost en het evenement omgetoverd is naar de Speciaalbieravond XXL. Bij studio Dependance worden er extra tafels en banken op het terras gezet en bij Proost kan je terecht op het dakterras dat uitzicht heeft op de Grote Kerk.

Op zoek naar jouw favoriete bier
Naast de 150 speciaal bieren die Dependance al op zijn kaart heeft staan, komen er op de maandagavond heel wat nieuwe bij. Je hebt uiteindelijk keuze uit ruim 200 verschillende bieren. Elke maand werken beide bars met een verschillend thema en worden er andere brouwerijen uitgelicht. De bieren van de gekozen brouwerij zijn vervolgens de gehele maand te verkrijgen bij studio Dependance, dus je hoeft gelukkig niet alle smaken in één avond tot je te nemen.

Dé activiteit van de maandagavond
De speciaalbieravonden beginnen om 19:00 uur en gaan door tot sluitingstijd, 02:00 uur. Voor de prijs van €12,50 koop je een stempelkaart en geniet je van 4 verschillende speciaal bieren. Als de kaart niet vol gestempeld is, kan je hem gewoon de volgende maand verder vullen. Klinkt dat niet als een heerlijke invulling van jouw maandagavond in Breda? Of je nu lekker wilt borrelen met collega’s of een uitstapje met vrienden maakt, op maandagavond zit je goed aan de Havermarkt. Hier beleef je gegarandeerd een gezellige avond tussen studenten, bierliefhebbers en Bourgondiërs.

 

De Bredase Bierwandeling
Drink je liever niet doordeweeks? Of ben je benieuwd naar speciaal bieren die enkel en alleen uit Breda komen? Loop dan eens mee met de Bredase Bierwandeling, onze culturele kroegentocht die je letterlijk de gastvrijheid van Breda laat proeven.
Klik hier voor meer informatie over de leukste groepsactiviteit van Breda.

De datum voor de eerst volgende speciaalbieravond XXL kan je vinden op de website van Studio Dependance.

Door onze local

Sophia

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken