Spring naar content
winkelen
Home » Blogs » winkelen » De drie grootste winkelcentra van Breda

De drie grootste winkelcentra van Breda

Breda is de perfecte stad om een dagje te winkelen. Het compacte stadscentrum is rijkelijk gevuld met bekende winkelketens. Daarnaast is het aanbod van lokale winkeltjes ook niet mis, waardoor je makkelijk uren zoet bent in de winkelstraten van Breda. Waar de meeste winkels dicht op elkaar zitten, is in de verschillende winkelcentra van de stad. Hier volgt een overzicht van onze favoriete winkelcentra in Breda.

De Barones

Midden in het centrum op loopafstand van de Grote Markt vind je De Barones, het grootste winkelcentrum in de stad met twee verdiepingen vol met winkels. Je vindt hier de bekende kledingwinkels zoals Bershka, Only en Pull & Bear. Een lokale winkel die zeker de moeite waard is om te bezoeken als je van sieraden houdt, is Tierelantijn. Je vindt hier hippe ringen, armbanden, kettingen en horloges. Het assortiment is uitgebreid en bestaat uit veel verschillende merken.

Even bijkomen van al het geshop zonder de winkels uit het oog te verliezen? Koffie bij Teun is dé plek voor een tussenstop. Midden in de Barones, gelegen op de begane grond, kan je hier terecht voor een heerlijk verse koffie en een stuk taart.

adres: De Barones 73

’t Sas

Verborgen tussen de Lange Brugstraat en de Havermarkt vind je het luxe winkelcentrum ’t Sas. Naast verschillende beauty-winkels kan je hier perfect terecht om kleding en schoenen te shoppen. Epic is een hippe schoenenwinkel die originele sneakers verkoopt, dit assortiment kom je lang niet overal tegen. Bij Trestani koop je Italiaanse mannenmode waaronder prachtige overhemden. Naast luxe kledingwinkels heb je bijvoorbeeld ook pannenwinkel Combekk. De pannen die ze hier verkopen zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Nergens in Nederland is er een vergelijkbare winkel als deze te vinden.’t Sas is 7 dagen per week geopend. Het is even zoeken naar dit winkelcentrum, maar als je het vindt, wordt je zeker verrast!

adres: Het Sas 16

De Houtmarktpassage

De Houtmarktpassage is in 2019 gerenoveerd en heropend. Ook hier vind je de bekende winkels zoals Brandfield en Hutspot terug. Daarnaast kom je ook een aantal hippe, lokale winkels tegen. Zo kan je als muziekliefhebber terecht bij Velvet voor een uitgebreid assortiment CD’s en LP’s. Een populaire mannenzaak is Urban Bozz. Deze op Peaky Blinders geïnspireerde lifestyle-store verkoopt hippe mannentassen met verschillende prints. Daarnaast tref je ook kleding en hoofddeksels in de bekende, oud-Engelse stijl aan.
Ben je een bewuste shopper? Dan raden we de winkel PARELS aan. PARELS verkoopt tweedehands spullen die aangeleverd worden door Vindingrijk Kringloopwarenhuis. Het is dus een winkel met wisselend aanbod, iedere dag ontdek je hier weer nieuwe pareltjes.

adres: Houtmarkt 33

Door onze local

Laura

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Bourgondische Bredanaars
✓ Gezellige Brabanders

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Onze liefde voor Breda delen

waarom seeBreda?

✓ Lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Brabantse gezelligheid

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

de stadstours van seeBreda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondleiding door Breda? Bekijk hieronder de verschillende stadstours en bepaal welke het beste bij jouw groep en wensen past. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de verschillende tourpagina’s of neem contact met ons op!

€27.50 p.p.

seeBreda Fietstour

Luister naar de bijzondere verhalen over de stad Breda tijdens een fietstour langs de mooiste bezienswaardigheden die de Parel van het Zuiden en haar omgeving rijk zijn.
meer infodirect boeken
vanaf €27.50 p.p.

seeBreda Fietstour privé

Ben je op pad met vrienden, familie of collega’s en wil je onze enthousiaste gids voor jullie alleen? Met de privé fietstour ontdek je Breda op een exclusieve manier.
meer infodirect boeken
€39.50 p.p.

de Bredase Bierwandeling

Tijdens deze culturele kroegentocht bezoek je verschillende Bredase brouwerijen en proef je de lekkerste bieren die in ons ‘Bourgondisch Breda’ gebrouwen worden.
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour

Ontdek Breda door de zoeker van een Fujifilm Instax Camera en creëer je eigen souvenir in de vorm van een album vol polaroidfoto’s met jou en je vrienden!
meer infodirect boeken
vanaf €17.50 p.p.

seeBreda Wandeltour

Het compacte centrum van Breda leent zich perfect voor een stadswandeling met gids. Je rolt van de ene verrassing in de andere, dus strik je veters en volg onze locals uit Breda!
meer infodirect boeken
vanaf €10

Fiets huren in Breda

Ga je liever zelf op pad of wil je Breda na een tour nog verder verkennen? Huur dan een van onze comfortabele fietsen en verken Breda en omgeving verder op eigen houtje!
meer infodirect boeken