Spring naar content

meest gestelde vragen

Twijfel je welke tour het beste bij jouw gezelschap past, of wil je meer weten over de tour die je al geboekt hebt? Ben je nog nooit in Breda geweest en vraag je je af wat er te wachten staat? Op deze Frequently Asked Questions-pagina vind je alle nuttige antwoorden op vragen over de stad Breda en de tours van seeBreda.

Wat wil je weten over de stadstours van seeBreda?

Wat is seeBreda?

seeBreda is een bedrijfje dat fiets- en wandeltours geeft in Breda. We nemen je mee langs de meest bijzondere bezienswaardigheden en vertellen je alle ins & outs over onze favoriete stad. Zo kom je op een actieve, maar ontspannen manier meer over Breda te weten en vergaar je meer dan genoeg tips om jouw verblijf in Breda zo aangenaam mogelijk te maken. Ook verhuren we fietsen als je liever zelf op pad gaat of na een tour nog meer wilt ontdekken.

Lees alles over onze lokale gidsen op de over ons-pagina!

Welke tours biedt seeBreda aan?

Wij bieden verschillende tours aan en bij elke tour leer je Breda op een andere manier kennen. Onze meest populaire rondleiding is de seeBreda Fietstour. Tijdens deze tour komen we langs de bezienswaardigheden die je echt niet mag missen in Breda en vertellen we verhalen uit de (recente) historie van de stad. Niet alle stops zijn even voor de hand liggend, dus ook voor mensen die Breda al een beetje kennen, is deze tour een aanrader. De seeBreda Fietstour is op vrijdag, zaterdag en zondag te boeken als instaptour, waar we dus groepen samenstellen. Als privétour kan deze rondleiding elke dag geboekt worden.

Voor mensen die liever wandelen dan fietsen is er de seeBreda Wandeltour. In 2 uur loop je langs de gaafste plekken in het centrum van Breda en krijg je de leukste verhalen te horen van een van onze lokale gidsen. Wil je Breda op een echt Bourgondische manier leren kennen, dan moet je mee met de Bredase Bierwandeling! Deze culturele kroegentocht combineert de spannendste verhalen van de stad met het proeven van de lekkerste lokale bieren. Onze nieuwste tour is de Instant Camera Tour. Dit is ook een stadswandeling waarbij je op pad gaat met een Instax-camera en samen met familie, vriend(inn)en en/of collega’s de meest fotogenieke plekken van Breda aandoet. Onderweg wordt je uitgedaagd om zelf een tastbaar souvenir van jouw bezoek aan Breda te maken: je krijgt 10 foto’s en instructie over de camera en mag zelf aan de slag om er iets moois van te maken!

Wie zijn de gidsen van seeBreda?

Onze tourgidsen zijn echte Bredanaars die van hun stad houden en haarfijn uit kunnen leggen waarom ze dat zo voelen. Ze laten je vol passie de stad vanuit hun ogen zien en dat maakt elke tour van seeBreda uniek en een beleving op zich. De tours zijn dus nooit hetzelfde, maar een ding is zeker; een leukere ontmoeting met de stad is moeilijk te vinden!

Wanneer worden de tours aangeboden?

In principe kan er iedere dag van het jaar bij ons een tour geboekt worden. Dit gaat dan met name om de privétours. De seeBreda Fietstour wordt elke vrijdag, zaterdag, zondag en feestdag aangeboden en de Bredase Bierwandeling is beschikbaar van donderdag t/m zondag.

Hoe boek ik een tour?

Boeken kan via het overzicht van onze stadstours. Op de verschillende tourpagina’s onder het kopje ‘onze tours‘ kan je zien welke tour je wanneer kan doen. Geef aan welke datum jouw voorkeur heeft en met hoeveel personen je de tour wilt doen en reserveer zo makkelijk jullie plek. Je kan ons ook altijd bellen, appen of mailen als je niet direct via de site wilt boeken of eventuele vragen hebt.

Zit er een minimum leeftijd aan de tours?

Onze tours zijn zo ingestoken dat ze voor alle leeftijden leuk zijn om te volgen. Daarnaast zijn onze gidsen gewend om voor verschillende groepen te staan en zeer flexibel als het gaat om aanpassen aan het publiek. Onze fietsen zijn verstelbaar en functioneel voor iedereen tussen 130 en 200+ cm. We hebben ook kinderfietsjes en -stoeltjes (gratis) voor de kleintjes en helmen te huur voor extra veiligheid. De Bredase Bierwandeling is vanaf 18+.

Waar begint en eindigt de tour?

De fietstours beginnen en eindigen op STEK. Hier staat de fietsenstalling en ontvangen wij iedereen graag voor de tours. Stek is een creatief bedrijventerrein gelegen aan de Veilingkade 9a in de wijk Belcrum in Breda. Op aanvraag kunnen fietstours ook op andere plekken beginnen of eindigen, maar houdt dan wel rekening met extra transportkosten.
De wandeltours beginnen op een plek na overleg. Onze gids komt graag naar de groep toe, en maakt een route vanaf het vertrekpunt naar keuze.

Is er tijd om foto’s te maken tijdens de tour?

Natuurlijk! Tijdens de tours stopt de gids bij verschillende bezienswaardigheden. Hij of zij vertelt een verhaal dat bij die plek hoort en geeft graag de gelegenheid om foto’s te maken van jouw groep op die plek.

Is er een minimum- en maximumaantal deelnemers?

In principe kan elke tour vanaf 1 persoon geboekt worden. De seeBreda Fietstour gaat echter pas door als er een minimum van 4 deelnemers bereikt wordt. Voor de privétours maakt het aantal deelnemers niet uit, maar hanteren we wel een startprijs gebaseerd op een minimumaantal deelnemers. We garanderen groepen tot 60 personen te kunnen rondleiden. Grotere groepen zullen we per aanvraag moeten bekijken.
Per gids hanteren we een maximum aantal deelnemers om ervoor te zorgen dat de ervaring optimaal blijft. Zo gaan er per gids niet meer dan 15 personen mee. Als er meer dan 15 personen boeken, wordt er een extra gids ingezet.

Op welke manieren kan ik betalen?

Je betaald tijdens het online boeken van een tour met iDeal of creditcard. Heb je gereserveerd per telefoon, mail of partner? Dan betaal je met pin of contant op locatie. Wil je een factuur voor een (zakelijke) boeking? Geen probleem, betaling gaat dan per bankoverschrijving voorafgaand aan de tour.

Kan ik mijn spullen tijdens de tour ergens kwijt?

Bij onze fietsenstalling is er de mogelijkheid om je spullen achter slot en grendel te bewaren, zowel in onze unit als in lockers. Wil je je spullen toch graag meenemen dan hebben we ook fietstassen beschikbaar.

Hoe kom je met de auto bij seeBreda?

Navigeer naar de Veilingkade in de wijk Belcrum in Breda. Je kunt voor de deur en op het terrein rechts van nummer 9 gratis parkeren en je auto zorgeloos laten staan tijdens een van onze stadstours. Onze unit bevindt zich op het creatieve bedrijventerrein STEK tussen nummers 8 en 9. Loop naar de achterkant van het terrein totdat je het strohuisje ziet, wij zitten hier aan de rechterkant.

Hoe kom ik vanaf het NS-station Breda bij seeBreda?

STEK is 10 minuten (1 km) lopen vanaf het NS-station van Breda. Verlaat het station vanuit de Belcrum-zijde en sla linksaf de Stationslaan in richting het Gerechtsgebouw. Hier steekt je over en volg je de Belcrumweg naar rechts. Sla links in de bocht nadat je de Jumbo en het tankstation gepasseerd bent en je bereikt de Veilingkade. Stek is een creatief bedrijvensterrein tussen de nummers 8 en 9 en onze unit bevindt zich achterop het terrein aan de rechterkant. Bus 4 stopt aan de Belcrumweg, ter hoogte van de Veilingkade.

Praktische info over jouw bezoek aan Breda

Waarom is Breda zo'n leuke bestemming voor een citytrip?

Breda heeft de bijnaam Parel van het Zuiden en dat is natuurlijk niet voor niets. Historische bezienswaardigheden die stammen uit het Nassau-tijdperk, groene stadsparken en een fantastisch Mastbosch, een Bourgondische cultuur met veel terrassen en restaurants en een stadscentrum bomvol leuke winkelstraten. Het zijn een paar van de dingen die mensen naar Breda lokken. De Brabantse gezelligheid is hier over te voelen, waardoor bezoekers van de stad niet snel teleurgesteld worden.

Hoe kom ik naar Breda met de auto?

Breda ligt langs het knooppunt van de A58 en de A16/E19. De A58 is een oost-westverbinding van Roosendaal naar Eindhoven en de A16 is de belangrijkste weg tussen Rotterdam en België. Vanuit Amsterdam/Utrecht volg je de A2/A27 om in Breda uit te komen.

Waar kan ik parkeren in Breda?

Het centrum van Breda telt verschillende parkeerterreinen en -garages. De volgende parkeerplaatsen bevinden zich allemaal in het stadscentrum en op loopafstand van de winkelstraten en meeste horeca:

  • Chasséveld
  • Chassé Parking
  • Mols Parking
  • Parkeergarage het Turfschip
  • Parkeergarage de Prins
  • Beyerd Vlaszak
  • Parkeergrage Concordiastraat
  • Parkeergarage de Barones

De prijzen van de verschillende parkeergarages schommelen tussen de €2,- en €3,20,- per uur. Op straat parkeren in Breda kost maximaal €2,30,- per uur. In de wijken buiten het centrum kan je vaak gratis parkeren.

Welke treinen en bussen rijden er naar Breda?

Breda is een belangrijk knooppunt van de NS. Er vertrekken met grote regelmaat treinen in alle windrichtingen. De stad wordt verbonden met Rotterdam, Schiphol en Amsterdam dankzij de IC Direct en ook de verbindingen naar België gaan via de hogesnelheidslijn. Gewone Intercity’s komen aan vanuit Tilburg, Den Bosch, Eindhoven en verder (Nijmegen/Zwolle en Limburg), maar ook vanuit Roosendaal, Dordrecht en Zeeland. Vanuit Utrecht bereik je Breda met de trein via Den Bosch, of rechtstreeks met busverbinding 401.
Naast de Intercity rijden ook verschillende Sprinters naar Breda. De meeste treinen vertrekken ongeveer om het kwartier van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Bepaal eenvoudig je reis via de NS-website of door gebruik te maken van de app.

Hoe werkt het ov in Breda?

Breda heeft geen trams of metro. Het openbaar vervoer bestaat voornamelijk uit het busnetwerk van vervoerder Arriva. Met de 9292 app kan je gemakkelijk je reis uitstippelen en weet je welke buslijnen je moet nemen. Inchecken doe je met een ov-chipkaart of je kan in de bus een vervoersbewijs pinnen. Let op: vergeet niet overal in en uit te checken! Check de site van 9292 0v voor alle info.

Wat kan je zien en doen in Breda?

Onze blog staat boordevol tips in de rubrieken eten, drinken, uitgaan, slapen, winkelen, activiteiten en bezienswaardigheden. Aan de hand van die thema’s kan je de tijd die je in de stad hebt, naar eigen wens indelen en een voor jouw perfect verblijf in Breda samenstellen.

Waar kan ik een fiets huren?

Naast fietstours geven, verhuren wij ook fietsen aan bezoekers van de stad. Dus wil jij zelf op pad om de stad te ontdekken of heb je degelijk vervoer nodig tijdens jouw verblijf, dan kan je bij ons terecht en een fiets huren. Boek een huurfiets via de site of bel ons op 076-7002599.